Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За постріл по безпородному "Барсіку" мешканця Радехівщини засудили на рік умовно

Радехівський районний суд Львівської області визнав винним за статтею "жорстоке поводження з тваринами" місцевого жителя, уродженця с. Яструбичі Радехівського району, який умисно здійснив з мисливської рушниці один постріл по безпородній собаці на прізвисько "Барсік", що призвело до її загибелі.

За скоєне йому призначили покарання у виді обмеження волі на строк один рік (з іспитовим строком один рік).

У вироку суду від 12.05.2021 року вказано, що обвинувачений 12 квітня 2021 року приблизно о 12 год 30 хв, знаходячись на території місцевого господарства, «використовуючи свою мисливську гладкоствольну рушницю ИЖ-58, к-16, попередньо прицілившись, умисно здійснив один постріл по собаці безпородній на прізвисько «Барсік». Внаслідок пострілу «спричинив собаці ушкодження у вигляді пошкодження м`язів у ділянці лопатки та множинні крововиливи, що завдали собаці фізичного страждання та спричинили 12.04.2021 загибель останньої».

У судовому рішенні також зазначено, що обвинувачений при цьому мав намір, направлений на жорстоке поводження з твариною, усвідомлював злочинний характер своїх дій, «діючи умисно, з мотивів явної неповаги до суспільства, грубо порушуючи суспільні відносини, що забезпечують загальноприйняті моральні принципи щодо поводження з тваринами, нехтуючи вимогами Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

Згідно винесеного вироку, суд ухвалив затвердити угоду про примирення, укладену 23.04.2021 року між потерпілою (власницею господарства, на території якого було застрелено собаку) та підозрюваним, якого визнав винуватим по пред`явленому обвинуваченні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 299 КК України (жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних), призначивши йому покарання відповідно до укладеної угоди у виді обмеження волі на строк один рік (з іспитовим строком один рік).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ