Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За позовом прокуратури громаді повернуто земельну ділянку вартістю майже 178 млн грн

За представництва прокурорів Львівської обласної прокуратури Господарський суд Львівської області задоволив позов Стрийської окружної прокуратури до господарського товариства про розірвання договору оренди земельної ділянки вартістю майже 178 млн грн.

Встановлено, що впродовж тривалого часу орендар ухилявся від виконання зобов’язання за договором та систематично не сплачував орендну плату за користування земельною ділянкою, яку взяв в оренду під будівництво сонячної електростанції. Вищезгадана ділянка, загальною площею понад 26,2 га, знаходиться за межами населеного пункту на території Сколівської об’єднаної територіальної громади Львівської області.

Виявивши порушення законодавства, прокурорами Стрийської окружної прокуратури скеровано до суду позов, який був повністю задоволений. Суд прийняв рішення розірвати договір оренди землі вартістю майже 178 млн грн та стягнути заборговану орендну плату у розмірі понад 8,1 млн грн.

На виконання судового рішення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відомості про розірвання договору оренди землі, а відтак земельну ділянку повернуто територіальній громаді.

Органами прокуратури вживаються заходи щодо стягнення заборгованості з орендної плати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ