Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Загиблих українців знаходимо менше, ніж російських солдатів — волонтери-шукачі

Про це розповів Леонід Ігнатьєв, голова Громадської організації “Воєнно-історичний центр “Пам’ять і слава”, учасник гуманітарного проєкту Збройних сил «На щиті» під час брифінгу у Медіа Центр Україна — Одеса.
Фото: Радіо Свобода

«Ми знаходили наших хлопців зі слідами катувань, зі слідами пострілів у голову, навіть зі слідами скотчу на кінцівках. Але можу сказати, що наших загиблих хлопців ми знаходимо набагато менше, ніж російських солдатів», —  зазначив волонтер. 

Заступник Леоніда Ігнатьєва Сергій Судник пояснив, що волонтери не можуть називати кількість загиблих українських воїнів під час воєнного стану. 

«Ми не уповноважені розповідати про кількість, бо війна ще триває. Але можу сказати, що за час роботі місії додому повернулися сотні захисників для поховання у колі родині. Коли ми працюємо у прифронтових зонах, треба розуміти, що ми не завжди знаємо, кого ми знайдемо – нашого захисника чи противника. У нашій роботі треба бути не емоційним, а професійним». 

Пошуковці додали, що також працюватимуть і взимку за умови, що сапери розмінують території, на яких в снігу могли знаходитись розтяжки.

До слова, громадська організація “Воєнно-історичний центр “Пам’ять і слава”, працює у межах гуманітарного проєкту Збройних сил «На щиті» з квітня 2022 року. Пошукова група виконувала завдання у Київській, Херсонській, Харківській, Миколаївській та Донецьких областей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ