Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Закарпатець на «євроблясі» попався з партією білоруських сигарет

Учора на Закарпатті прикордонники Мукачівського загону спільно з співробітниками Рахівського відділу Нацполіції виявили незаконну оборудку з тютюном.
Фото ДПСУ

Офіцери оперативного підрозділу Мукачівського загону дізналися про ймовірну протиправну діяльність. За їх інформацією міжвідомча група правоохоронців зупинила на околиці міста Рахів автомобіль «Jeep Grand Cherokee». Позашляховиком з польськими реєстраційними номерами керував 30-річний українець. В його транспортному засобі виявили 2 тисячі пачок сигарет білоруського виробництва без українських акцизних марок. Звідки взялися сигарети водій відповісти не зміг.

Тютюнові вироби вилучили та передали співробітникам ДФС. Про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 204 Кримінального Кодексу України, прикордонники направили повідомлення до Головного управління ДФС в Закарпатській області.

Зазначимо, стаття 226 Податкового Кодексу України передбачає, що для легального ввезення з-за кордону партії тютюнових виробів, на них має наклеюватися українська акцизна марка. Сигарети без української акцизної марки вважаються немаркованими. А стаття 204 Кримінального Кодексу України за незаконне придбання чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів передбачає штраф від однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ