Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Заробляв на вебкам-моделях: подробиці затримання кіберкопа на Волині

Затриманий на Волині працівник кіберполіції вимагав гроші у вебкам-моделей.
фото - пресслужба ДБР

Про це повідомив власкор Гал-інфо.

За інформацією прес-секретарки Територіального управління ДБР Львова Тетяни Муравель, поліцейський погорів на одержанні хабаря.

Слідчі встановили, що кіберкоп відшуковував в інтернеті вебкам-моделей з Волині. Він встановлював особи моделей та призначав їм зустріч. Під час зустрічі правоохоронець погрожував дівчатам притягнути їх до кримінальної відповідальності за нібито розповсюдження порнографії, хоча жодних доказів таких дій у нього не було.

«Уникнути покарання, за словами правоохоронця, моделі могли лише щомісяця сплачуючи йому по 300 доларів США. У такому випадку поліцейський обіцяв сприяти діяльності інтернет-моделей і попереджати їх про можливе проведення у них слідчих дій. Із грудня 2021 року до початку січня правоохоронець встиг отримати від різних заявниць 2,9 тисячі доларів США неправомірної вигоди», - розповіла Тетяна Муравель. 

Його затримали під час отримання чергового хабаря – 1,5 тисячі доларів. Попередня кваліфікація: повторне вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

Також фахівці ДБР перевіряють причетність до цього злочину інших поліцейських та керівництва відділу протидії кіберзлочинності у Волинській області. Процесуальне керівництво здійснює Волинська обласна прокуратура, оперативний супровід - ТУ ДБР Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ