Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Заступнику начальника поліції Хмельниччини загрожує до 5 років тюрми через привласнення коштів

41-річному заступнику начальника поліції Хмельниччини загрожує до 5 років позбавлення волі через систематичне привласнення коштів, які нібито передбачались для службових потреб. Про це повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.
Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Посадовець, використовуючи службове становище, «наполегливо рекомендував» керівникам територіальних підрозділів та галузевих служб поповнити рахунок певної банківської картки – начебто для службових потреб. Як з'ясували працівники внутрішньої безпеки, гроші полковник привласнював. Наразі Генеральною прокуратурою України йому оголошено про підозру.

Майже рік тому оперативники Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України дізналися, що один із заступників очільника поліції Хмельниччини отримує від підлеглих кошти на банківську картку. Гроші поліцейський цинічно «випрошував» начебто на службові потреби: зйомку телесюжетів про діяльність хмельницької поліції, ремонт каплички тощо.

Насправді, як встановили оперативники УВБ, 41-річний «благодійник» отримані кошти – від 5 до 10 тисяч гривень – «заробляв» для власного гаманця. Гроші отримував безпосередньо у відділеннях банку, через термінали та в онлайн-режимі.

Відтак було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.190 (Шахрайство) та ч.3 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження слідчо-оперативною групою з числа працівників ДВБ Нацполіції, УВБ Хмельницької області, Генеральної прокуратури України було проведено низку санкціонованих обшуків у службовому кабінеті поліцейського керівника, за місцем його мешкання та у його власному автомобілі.

На теперішній час полковнику поліції оголошено підозру. Стороною обвинувачення до суду подано клопотання про обрання посадовцю міри запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. За вчинене поліцейському загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ