Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Засудили екс-очільника канцелярії прем'єра Польщі

Колишнього завідувача канцелярії прем'єр-міністра Дональда Туска Томаша Арабського засуджено до десяти місяців позбавлення волі з відстроченням на два роки за те, що він не виконав усіх своїх обов'язків в організації президентського рейсу до Смоленська, - передає Польське Радіо.

На думку Варшавського окружного суду, Томаш Арабський дозволив організацію польоту з президентом на борту маршрутом Варшава-Смоленськ, хоча аеропорт ʺСєвєрнийʺ у світлі міжнародного права не був аеропортом. Він не міг приймати літаки за таким статусом.

За невиконання обов'язків у цій же справі, суд засудив також працівника канцелярії прем'єра Моніку Б. до 6 місяців позбавлення волі з відстроченням на один рік. У той же час суд виправдав трьох інших обвинувачених у цій справі: працівника канцелярії прем'єра Мірослава К. і двох працівників посольства у Москві, Юстину Г. і Ґжеґожа Ц. Справа тривала три роки, в суді давали свідчення  колишній прем'єр-міністр Дональд Туск та колишній міністр закордонних справ Радослав Сікорський.

Прокуратура, яка приєдналася до справи на початку судового процесу, вимагала ув'язнення для підсудних, найбільше для Томаша Арабського – півтора року в'язниці з відстроченням на чотири роки.

Польське Радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ