Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Затриманого агента ФСБ РФ судитимуть у Сєвєродонецьку

За матеріалами контррозвідки СБУ перед судом постане бойовик, який за завданням ФСБ РФ готував терористичний акт на території України. Його ціллю був провідний фахівець з розробок перспективних зразків військової техніки і озброєння для ЗСУ.
фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ

Про це інформує пресслужба СБУ.

У ході досудового розслідування слідчі СБУ задокументували, що зловмисник в’їхав на підконтрольну територію нашої держави з РФ та за завданням спецслужби країни-агресора планував підірвати автомобіль з військовим спеціалістом. Для цього він хотів використати саморобний вибуховий пристрій.

За наявними даними, ліквідація громадянина України мала бути помстою російських спецслужб через його свідчення в одній зі справ СБУ. А саме – у провадженні про викриту у лютому 2021 року агентурну мережу ФСБ РФ (її завданням було отримання і передання представникам російської спецслужби інформації з обмеженим доступом в оборонній сфері).

Під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури слідчі СБУ зібрали достатні докази вчинення викритим агентом ФСБ РФ правопорушень, передбачених одразу трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 15 (замах на злочин),
  • ч. 1 ст. 258 (терористичний акт),
  • ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ