Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Завтра Львів попрощається із захисником Василем Колодієм

У суботу, 10 серпня, Львів попрощається з військовослужбовцем Василем Колодієм, який загинув від рук російських окупантів, захищаючи Україну.
Фото: ЛМР

Чин похорону захисника розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають Василя Колодія на Личаківському кладовищі у Львові, повідомили в ЛМР. 

Біографічна довідка захисника 

Василь Колодій (16.11.1979 - 07.04.2024) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №40 міста Львова. Професійно-технічну освіту здобув у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва» за спеціальністю «Будівельник-оздоблювач».

Проходив строкову службу у військах Цивільної оборони України Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи (зараз – Державна служба України з надзвичайних ситуацій). Працював в Україні та за кордоном у будівельній сфері. За словами близьких, «… Василь був доброю і щирою людиною, понад усе любив свою сім’ю, для якої завжди був міцною опорою. Захоплювався музикою, автомобілями та гірським туризмом. Був щирим патріотом, відданим своїй країні та побратимам».

Із початком повномасштабного російського вторгнення повернувся з-за кордону та добровільно вступив до лав 103-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на Донеччині та Харківщині.

У Василя Колодія залишилися дружина, донька, мати, брат та сестра.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/society/public-sector/302867-zavtra-lviv-poproshchaietsia-iz-zakhysnykom-vasylem-kolodiiem
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ