Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Заява Сергія Шахова щодо вбивства депутата Сєвєродонецької міськради Сергія Самарського

Заява Народного депутата України від партії “Наш край” Сергія Шахова щодо вбивства депутата Сєвєродонецької міськради Сергія Самарського.

Сталася непоправна трагедія — вбивство голови фракції “Блоку Петра Порошенка” в міській раді Сєвєродонецька, радника міського голови, уповноваженої особи з питань запобігання та виявлення корупції у Сєвєродонецькій міській раді Сергія Самарського.

Я хочу висловити слова співчуття його рідним та близьким, підтримати їх у цю важку годину.

Для мене, як і для всіх тих, хто знав Сергія Самарського, він назавжди буде зразком непохитного українського патріота, який все своє життя боровся проти корупції, зрадництва та несправедливості.

Саме він десятки років боровся проти місцевих князьків, які розкрадали державну власність, покривали злочинців та переступали межі закону.

Я неодноразово вимагав від влади звернути увагу на те свавілля, що коїлося в Сєвєродонецьку. Але влада нехтувала своїми обов’язками та допустила це кричуще політичне вбивство. Я також ініціював перевибори загрузлої в корупції міської ради Сєвєродонецька, але “опоблоківці” та їхні поплічники зірвали призначення позачергових виборів, щоб продовжувати грабувати місто. Сьогодні вони відчули свою безкарність, одним з результатів чого є вбивство Сергія.

Сергій Самарський своїми розслідуваннями розкрив чисельні “схеми” “Опозиційного блоку”, які реалізовувалися у місті.

Це не перший резонансний злочин на Луганщині за останній час. У лютому минулого року було вбито міського голову Старобільська Володимира Живагу, у грудні 2015-го — побито головного редактора «Чесної газети» Катерину Погребняк.

Я, як народний депутат України, вимагаю відсторонити на час розслідування скандального керівника Сєвєродонецької місцевої прокуратури Луганської області Сергія Григорова, якого неодноразово звинувачували у незаконних діях та прикритті оборудок у місті. Саме він зараз має мотиви вплинути на неупереджене розслідування всіх обставин загибелі Сергія Самарського. Окрім того, не має залучатися до розслідування місцеве бюро судово-медичних експертиз, керівництво якого пов’язане з прокурором Григоровим та опоблоківцем Бутковим. Керівництво силових органів держави має скерувати до Сєвєродонецька спеціальну групу з розслідування, щоб забезпечити об’єктивність та достовірність усіх експертиз та дієвість процесуальних дій.

Я також вимагаю від влади не допустити втечу від українського правосуддя лідера фракції “Опозиційного блоку” в Сєвєродонецькій міськраді Ігоря Буткова.

Убивство українського патріота в Сєвєродонецьку — стратегічному місті Луганщини та України — це питання національної безпеки України. Тому я вимагаю від Верховної Ради створити тимчасову слідчу комісію з питань розслідування обставин вбивства Сергія Самарського.

Боротьба за український та безпечний Сєвєродонецьк триває! Ми продовжимо справу Сергія Самарського та викриємо всіх зрадників та корупціонерів!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ