Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Зеленський запропонував президенту Бразилії організувати саміт

Президент України Володимир Зеленський очікує від Президента Бразилії Луїса Інасіу Лули да Сілви конкретної підтримки, зокрема організації його зустрічі з лідерами країн Латинської Америки.
Фото з Facebook-сторінки Володимира Зеленського

Про це глава Української держави сказав у інтерв'ю Globo, пише Укрінформ.

Серед способів, якими бразильський лідер міг би посприяти Україні, Зеленський назвав, зокрема, можливу організацію його зустрічі з лідерами країн Латинської Америки.

"Латинська Америка для мене дуже важлива, Бразилія та інші країни теж. Так, я хотів би (поїхати до Бразилії - ред.). Якщо я отримаю запрошення, я поїду", - сказав Президент України.

Він запропонував Лулі виступити в ролі регіонального лідера й зібрати лідерів інших країн регіону, щоб вони почули послання України.

"...Якщо йому вдасться зібрати разом інших лідерів Латинської Америки, ми всі можемо зустрітися в Бразилії або десь іще. Це також дуже допоможе всьому світу, щоб настав мир. І Україна буде почута та підтримана континентом", - заявив Зеленський.

Він висловив переконання, що Президент Бразилії і суспільство підтримують суверенітет та територіальну цілісність України, "і нам ця підтримка потрібна".

Український лідер також висловив сподівання, що Бразилія зможе посприяти продовженню Чорноморської зернової угоди, з якої нещодавно вийшла РФ.

Водночас військової підтримки від Бразилії Президент України не очікує: "Я не збираюся просити Лулу дати мені зброю. Чому? Я знаю, що він мені цього не дасть".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ