Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Житель Львівщини віддав шахраям 22 тисячі гривень за "виграш" авто

Працівники поліції Львівщини попереджають: в Україні знову активізувалися шахраї, які видурюють значні кошти у людей, котрі начебто стали переможцями якихось акцій і їм належить головний приз – легковий автомобіль, - відділ комунікації поліції Львівської області.

В Жидачівське відділення поліції звернувся 40-річний житель міста Ходорів. За словами чоловіка, напередодні на його мобільний телефон надійшло смс-повідомлення про те, що він виграв автомобіль. І для того, аби його отримати протягом доби, слід заплатити держмито. Заявник переказав 22 250 гривень на банківський рахунок, номер якого йому надали «організатори акції», проте легковик так і не отримав.

За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Максимальне покарання, передбачене статтею, - обмеження волі на строк до трьох років.

Щоб не стати жертвою шахраїв, пам’ятайте:

- якщо ви не брали участі у акціях або лотереях, то не могли і стати їх переможцями чи призерами;

- жодна компанія не подарує вам автомобіль (холодильник, ноутбук чи іншу вартісну річ) тільки тому, що ви існуєте;

- з переможцями акцій, які виграли дорогі призи, їх організатори зазвичай зустрічаються особисто, оскільки такі заходи проводяться винятково з рекламною метою;

- при отриманні виграшу переможці акцій не повинні сплачувати організаторам жодних держмит чи інших зборів. Вартість призу (подарунку) включається до місячного чи річного доходу фізичної особи і оподатковується на загальних підставах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ