Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Пусковий комплекс злітної смуги Львівського аеропорту здали в експлуатацію

Сьогодні на території МА «Львів» відбулося урочисте відкриття пускового комплексу злітно-посадкової смуги. О 9:00 на її реконструйовану частину довжиною 1630 метрів здійснив посадку літак рейсом «Київ-Львів».

Під час офіційного заходу були присутні заступник голови Львівської ОДА Володимир Губицький, генеральний директор ДП «Західінфрапроект» Володимир Шадрін, директор Міжнародного аеропорту «Львів» Роман Гонтарєв та інші посадовці.

Нагадаємо, що до першої черги злітно-посадкової смуги Львівського аеропорту увійшли реконструкція існуючої частини довжиною 835 метрів, новозбудована смуга на 795 метрів, а також введені в експлуатацію руліжні доріжки №5, №8 та перон №2. Реконструйована частина 1630 метрів буде призначена для легких типів повітряних суден.

Поряд з цим 23 серпня напередодні двадцятої річниці Незалежності України фахівці здійснили успішне випробувальне тестування світлосигнального обладнання, яке було замовлене з Фінляндії. «Робітники працювали цілодобово протягом 22 днів, виконали повний комплекс робіт з монтажу наземних вогнів і знаків цього обладнання, прокладки кабельних ліній для живлення вогнів і системи управління, тощо», - розповів директор з розвитку аеропорту ДП «Західінфрапроект» Микола Магасевич.

Згідно затвердженого графіку вказані роботи планували завершити до кінця вересня, однак Віце-прем'єр міністр Борис Колесніков під час свого останнього візиту 28 липня дав доручення справитися із завданням до 24 серпня. «Нове світлосигнальне обладнання однозначно є якіснішим і потужнішим, аніж попереднє і прослужить не менше 30 років », - підсумував Микола Магасевич.

areny.lviv.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ