Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Україна готова до обміну полоненими в будь-який момент, - коордштаб

Росія систематично звинувачує Україну у бездіяльності та небажанні обмінювати поневолених військовослужбовців

Фото: Depositphotos

Керівник секретаріату Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Богдан Охріменко заявив, що Україна готова до проведення обмінів в будь-який момент.

Про це в телеграмі повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Росія систематично звинувачує Україну у бездіяльності та небажанні обмінювати поневолених військовослужбовців та цивільних осіб.

Проте ще минулого року українська сторона звернулася до країни-агресорки з пропозицією створити змішані медичні комісії та Спільний координаційний центр з питань поводження з військовополоненими в нейтральній державі-посередниці.

Російська сторона й досі не відповіла на офіційні пропозиції Координаційного штабу та продовжує односторонньо блокувати обмін військовополоненими. Окупанти не ставлять перед собою цілі – повернути своїх військових. При цьому – вони звинувачують Україну в затягуванні процесу.

Пропагандистська машина ворога відкрито зневажає інтереси російських військовослужбовців та вдається до постійних маніпуляцій на емоціях та почуттях родин українських Захисників. 

Незважаючи на  усі складнощі Координаційний Штаб продовжує роботу щодо пошуку механізмів впливу на російську федерацію для повернення всіх громадян України з російських катівень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ