Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Академія сухопутних військ, є флагманом підготовки кадрів. Тому геть руки від Академії!", - Андрій Садовий

Міський голова Львова та депутати ЛМР стали на захист Академії сухопутних військ ім.Сагайдачного і оприлюднили звернення.
Фото: Олена Ляхович

"Ми всі солідарні з нашим рішенням стосовно підтримки академії сухопутних військ. За час нашої роботи ми пам'ятаємо різні перепитії, за різних керівників держави. Як хотіли її знищити, як хотіли переформатувати. Громада міста, громада України завжди стояла, стоїть і буде стояти на захисті нашої національної академії сухопутних військ, яка є сьогодні флагманом підготовки кадрів. Тому геть руки від Академії! Академія це наше святе, руйнувати академію не дамо", - зокрема зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Такими словами Андрій Садовий відреагував на звернення депутатів фракції "Європейська Солідарність", які виступили на захист Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного, що у Львові.

Зазначимо, сьогодні, 16 травня, під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради, депутат фракції  "Європейська Солідарність" Роман Грицевич зачитав звернення до Президента, ВРУ, РНБО, СБУ, Міноборони щодо інформаційної кампанії, яка може дискредитувати Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного – провідний заклад для підготовки фахівців у галузі оборони.

Депутати наголосили, що Академія – провідний заклад для підготовки високоякісних фахівців у галузі оборони нашої держави, що випустив десятки тисяч офіцерів.

"Зараз ми з подивом спостерігаємо масовані інформаційні хвилі, що дискредитують один з найбільших закладів із підготовки курсантів в Україні. Це може бути використано російським ворогом в його інформаційно-психологічних диверсіях проти обороноздатності нашої держави. Слід нагадати, чимало випускників Академії загинуло у боях за незалежність України, багато випускників-офіцерів зараз керують підрозділами, відбиваючи атаки російського ворога.

Із відкритих джерел нам стало відомо про упереджену активність деяких членів Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, що займається вивченням можливих зловживань у ЗСУ. Ми не піддаємо сумніву фаховість самої ТСК, однак зроблені публічні висновки цими парламентарями ставлять під сумнів роботу самої ТСК та дають ворогові змогу маніпулювати інформаційним простором, створюючи деструктив та непорозуміння поміж українцями.

Жонглюючи фактами, отриманими в межах вивчення конфлікту, що виник у одному з підрозділів Академії між курсантом і його командиром, деякі депутати фактично ставлять під сумнів якість роботи всього колективу Академії та її керівництва, висловлюючи сумнів навіть щодо рівня організації фізичної підготовки майбутніх офіцерів тощо.

Також нас непокоїть проєкт Постанови про проміжний звіт цієї ТСК, зареєстрований на сайті Верховної Ради України від 21.03.2024 року. Занепокоєння викликає перспектива отримання доступу до важливої інформації щодо обороноздатності нашої держави, зокрема йдеться про кількість військовослужбовців ЗС України та осіб, залучених до виконання бойових завдань у районі бойових дій, штатний розпис військових частин та посадових обов’язків кожної штатної одиниці військової частини, повний перелік військових полігонів тощо.

Звертаємось із закликом проаналізувати законність ініціатив окремих членів зазначеної Тимчасової слідчої комісії ВР України й дати об’єктивну оцінку наслідкам їхньої діяльності. Звертаємо увагу на виняткову роль Академії у формуванні обороноздатності нашої держави і просимо стати на захист її доброго імені" – йдеться у тексті звернення.

Додамо, у березні цього року тимчасова слідча комісія ВРУ з захисту прав військовослужбовців провела перевірку у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ