Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

«Fort.Missia» об’єдналась з «Франко Фестом» у «Франко-місію»

Два фестивалі «Франко Фест» та «Fort.Missia» вирішили об’єднати свої зусилля в спільному проекті «Франко-місія», що триватиме з 19 по 28 липня. Про це сьогодні, 15 травня, повідомили на прес-конференції організатори.

Як вони пояснили, розпочне спільну акцію 19-21 липня фестиваль  «Fort.Missia», що буде на фортах Першої світової війни в околицях села Поповичі. Далі учасників, публіку з форту та тих, хто захоче долучитися по дорозі, запрошуватимуть 4 дні мандрувати місцями, що лежатимуть на шляху до Нагуєвичів, щоб 26-28 липня завершити спільну акцію «Франко фестом».

В дорозі від Поповичів до Нагуєвичів влаштовуватимуться всілякі мистецькі акції: будуть перфоманси та література.

Програма фестивалів остаточно сформується протягом наступних двох тижнів.

В рамках спільного проекту можна буде почути пісні на тексти Івана Франка у виконанні різних гуртів та музичних виконавців. Зокрема, Олега Скрипки, «Кому вниз», «Anno Domini» (презентуватиме Франка на івриті). Окрім цього, можна буде почути «Кораллі» та «Рокаш», «ГИЧ оркестр» презентуватиме поетичні переклади, які Франко робив з інших мов. Також відомо, що ведуться переговори з Ніно Катамадзе.

Окрім музики буде театр, перфоманси, лендарт та література. Організатори обіцяють насичену літературну програму. Так франкознавці та письменники підготували збірник про Івана Франка. Зокрема, там є есеї Юрка Іздрика, Юрка та Тараса Прохаськів, Володимирі Єшкілєва, Олега Лишеги, Юрія Винничука, Віктора Неборака, Оксани Забужко. Відповідно, вони також будуть присутні на фестивалях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ