Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд постановив взяти під варту двох росіян, що готували викрадення львів’янина

Органи внутрішніх справ у Львівській області розслідують кримінальні провадження за фактом підготовки до викрадення та незаконного позбавлення волі громадянина України та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 146 та ч. 1 ст. 263 КК України. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Як уже повідомлялось раніше, працівники УСБУ у Львівській області 2 квітня затримали двох громадян Російської Федерації за підозрою у готуванні до викрадення і позбавлення волі особи з метою подальшого вимагання за його звільнення грошових коштів. 

Встановлено, що вони прибули у Львівську область напередодні та готувались до вчинення злочину.

Зокрема, в ході проведеного обшуку автомобіля правоохоронцями виявлено та вилучено набої, вибухівку, предмет схожий на електродетонатор, а також електронний носій інформації. Крім того, в приміщенні готельного номера у якому проживали затримані, вилучено підготовлені ними засоби вчинення злочину, як-от, скоч, мотузок та ін., а також блокнот із записами, пов’язаними із плануванням злочину.

На цей час для здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні створено групу в складі досвідчених прокурорів.

У кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі дії.

Сьогодні, 4 квітня, Галицьким районним судом Львова обрано їм запобіжний захід тримання під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ