Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівська прокуратура розпочала 7 проваджень через хабарництво при вступі

Прокуратура виявила порушення прав абітурієнтів під час вступної кампанії у вишах Львівщини, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Перевірки показали, що умови та правила прийому на навчання окремих вишів області не відповідають вимогам Закону України «Про вищу освіту» та Типовим умовам прийому до вищих навчальних закладів України. Так, на офіційних веб-сайтах таких закладів не оприлюднювались відомості про доведені обсяги державного замовлення, кількість місць для вступу поза конкурсом та цільового прийому.

Крім цього, відповідальні особи приймальних комісій вишів  Львова неналежно опрацьовували відповідні документи вступників, не дотримувався принцип прозорості та відкритості під час роботи.

Порушення виявлено і при відрахуванні неповнолітніх студентів, що здійснювалось без погодження зі службою у справах дітей місцевих органів влади. За втручання прокуратури зазначені незаконні накази  скасовані.

Загалом,  прокурори внесли 15 подань на адресу керівників вишів про усунення порушень законодавства про вищу освіту та поставили питання про дисциплінарну відповідальність 17 посадових осіб.

Водночас, правоохоронні органи  виявили і кримінальні-карані діяння службовців у зазначеній сфері. Так, розпочато сім кримінальних проваджень за фактами хабарництва при організації вступу абітурієнтів на навчання та сприянні у здачі іспитів. До суду скеровано  шість кримінальних  проваджень, у трьох із них  вже постановлені обвинувальні вироки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ