Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Продюсер фільму «Гіркі жнива» Ігор Ігнатович приїхав до Львова

Ігор Ігнатович відвідав Львів з нагоди прем’єри стрічки «Гіркі жнива» – першої англомовної художньої стрічки, в основу якої лягли трагічні події в Україні початку ХХ століття – Голодомор 1932-33 років.

В рамках візиту відбулася зустріч із міським головою Львова Андрієм Садовим та дружиною міського голови Катериною Кіт-Садовою, на якій обговорили подальші плани у розвитку культури та кінематографії.

Сьогодні о 18.30 у кінотеатрі «Планета Кіно» (ТРЦ «Форум Львів») відбудеться презентація кінофільму «Гіркі жнива».

Довідка.

Ігор Ігнатович народився 1952 року в Канаді, підприємець, меценат, громадський діяч.

Засновник і президент “Acuity Funds”, фірми, яка стала однією з провідних і тривалих фондів суспільно-відповідальних фірм Канади, і першою канадською фірмою, що була запрошена стати дорадником Об’єднаних Націй у справах інтеґрації суспільних, екологічних і фінансових факторів з менеджментом інвестицій.

Cклав поважну пожертву на відновлення історичного будинку Королівської Консерваторії Музики в Торонто, який переіменували на “Ihnatowycz Hall”, і встановив стипендії для піяністів. Склав пожертву на заснування  “Ihnatowycz Institute for Leadership” при “Richard Ivey School of Business” i кафедру студій при цьому інституті.

Співголова успішної кампанії зібрання $10 мільйонів на розбудову українського Дому Опіки в Торонто.  Започаткував і частково фінансував план перебудови пластового табору при станиці Торонто.  Підтримує різні освітні, музичні і мистецькі установи.

Фільм «Гіркі жнива», який вийде на екрани наприкінці лютого – перший повнометражний англомовний проект на тему Голодомору. Бюджет картини, в головних ролях якої грають голлівудські актори, а також Остап Ступка та Олександр Печериця, становить $20 млн., це власні заощадження Ігоря Ігнатовича.

“Картина про любов, честь і незламність нації” – описують фільм його творці.

Bitter Harvest («Гіркі жнива») орієнтований передусім на західну аудиторію. У центрі картини – любовна історія Юрія і Наталії на тлі сталінського терору, репресій, голоду і боротьби за виживання.

Крім відновлення історичної правди, фільм має допомогти розумінню і сьогоднішньої України. Через фільм автори намагалися донести, чому в Україні завжди виступали проти тоталітаризму і чому у ній є стільки революцій.

У головних ролях – голлівудські актори «нової генерації»: у ролі Юрія – спадкоємець акторської династії Макс Айронс. Його кохану Наталю грає Саманта Баркс, зірка останньої екранізації «Знедолених».

Дід Юрія – Баррі Пеппер («Врятувати рядового Раяна», «Зелена миля»), батько – Теренс Стемп («Зоряні війни. Епізод 1», «Особливо небезпечний», «Операція Валькірія»). У ролі червоного командира задіяли Тамера Гассана, що грав у «Грі престолів».

Також у фільмі з’являться і українські актори – Остап Ступка та Олександр Печериця.

Тобто у фільмі американські і британські актори носять вишиванки, співають українські пісні, воюють з НКВД і відстоюють права українців. А українські – грають українських селян і розмовляють англійською. “Якщо актори підібрані правильно, робота режисера – просто відійти і не заважати”, – стверджує режисер фільму. І цього разу, з його слів, було саме так.

Бюджет фільму $20 млн – власні заощадження Яна Ігнатовича

Для Яна Ігнатовича – це перший досвід продюсування кіно. Якщо прокат фільму буде вдалим, він не виключає, що звернеться до втілення на екрані й інших українських історій.

Для творців фільму – це дуже особиста історія

Режисер Джордж (Юрій) Менделюк передав у фільмі історію своєї родини.

Історія героїв добре пізнавана і для продюсера, і для режисера, і для сценариста – нащадків українських емігрантів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ