Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: США розсекретили документи про вбивство Джона Кеннеді
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

США розсекретили документи про вбивство Джона Кеннеді

Національний архів США відкрив доступ до понад 400 неопублікованих раніше документів із розслідувань ЦРУ та ФБР у справі вбивства президента Джона Ф. Кеннеді. ЗМІ згадують, зокрема, матеріали допиту колишнього агента КДБ

Серед 441 документу є 17 аудіофайлів із допиту Юрія Носенка, офіцера КДБ, який утік до Сполучених Штатів у січні 1964 р. (півроку після убивства Кеннеді). Він відповідав на питання щодо перебування Лі Харві Освальда у Радянському Союзі. Носенко каже, що був відповідальним за інформування КДБ про Освальда.

Серед документів є також інформація про слідство у справі вбивства Мартіна Лютера Кінга молодшого, якого вбили в 1968 р.

За законом від 1992 р. Національні архіви зобов’язані опублікувати усі документи, що стосуються убивства Кеннеді до кінця цього року.

Джон Ф. Кеннеді загинув 22 листопада 1963 р. у Далласі. Під час проїзду в автомобілі з відкритим дахом у нього кілька разів влучили кулі – в шию та голову. Він помер, поклавши голову на коліна своєї дружини Джекі.

Похорон президента Джона Кеннеді, які відбулися 25 листопада 1963 року, в день народження Джона Кеннеді-молодшого. По всьому світу транслювалися кадри, де Джон Кеннеді-молодший салютує труні свого батька

На думку слідчих, за вбивством стояв колишній військовий Лі Харві Освальд. Чоловіка затримали за кільканадцять годин. Через два дні, коли його мали перевозити з відділку поліції у Даллас, Освальда застелив гангстер і власник клубу Джек Рубі.

Упродовж років з’являлися все нові версії замаху на Кеннеді. Участь Освальда багато осіб ставить під питання, звертаючи увагу, зокрема, й на те, що він був поганим стрільцем.

Переглянути та завантажити документи можна на сайті Національного архіву США

Monitor-Info

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ