Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентували книжку забутого класика – Наталени Королеви

У Львові, у книгарні «Є» письменник Юрій Винничук представив одне з найновіших видань серії «Спадщина», збірку Наталени Королеви. Про це повідомив кореспондент «Гал-інфо».

«В Україні рідко видають твори забутої спадщини, за бортом ще досі залишаються багато цікавих письменників, – зазначив Юрій Винничук. – Цим першим томом ми відкриваємо початок до видавництва 10-томника творів Наталени Королеви».

До книги увійшли твори «Предок» та «Без кінця». «У цьому томі також є автобіографія письменниці. Особливістю цього видання є те, що воно надруковане за виданнями, у які Наталена у 60-х роках особисто вносила правки та коментарі», – зазначив директор видавництва «Каменяр» Дмитро Сапіга,

«У Наталени Королеви розкішна мова, отримуєш велике задоволення від читання її творів. Не знаючи української, ця письменниця вивчила її і стала класиком української літератури», – наголосив Юрій Винничук.

Зазначимо, що серія «Спадщина» була започаткована у 2005 році. У цій серії вже побачили світ заборонені та неоцінені у радянський час твори Юрія Липи, Михайла Осадчого, Галини Гордасевич, Володимира Лучука, Володимира Яніва, Ірини Вільде.

Наступними у серії «Спадщина» планують видати поезію Михайла Осадчого, черговий том Юрія Липи «Бій за українську літературу» та інші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ