Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

15 новорічних фільмів для сімейного перегляду

Почалась зима, тож це хороша нагода розпочати марафон “Фільм в день” і поринути в світ казки та новорічного настрою. А щоб не довелось довго шукати, що подивитись, Гал-інфо підготувало для вас цікаві кінострічки, що додадуть затишної атмосфери напередодні Різдва.

Фото: Depositphotos

Сам удома

Різдвяна комедія, яка  продовжує бути традицією мільйонів в новорічну пору. Фільм розповідає про хлопчика, який за певних обставин залишився на різдвяні канікули один вдома. За цей час йому вдалось головний герой не сумує та знаходить чимало пригод. 

У франшизі налічується 6 фільмів, прем’єра останнього відбулась в листопаді 2021 року 

Втрачене Різдво 

Фільм розповідає про дивного загадкового чоловіка, який з'являється в Манчестері в переддень Різдва. Він не пам'ятає ні як його звуть, ні де знаходиться, ні що там робить, однак незабаром виявляє в собі унікальну здатність. Доторкнувшись рукою, він безпомилково визначає, що втратили люди, і допомагає їм це знайти. Хто він, чому опинився в Манчестері на Різдво через рік і чи всі втрати він в змозі повернути...

Грінч 

Американська різдвяна комедійна стрічка, що розповідає про зеленого волохатого чоловічка, на ім'я Грінч, який жив зі своїм собакою на самотній горі та злився на весь світ. Але найбільше він ненавидів Різдво. І ось одного разу коли мешканці в черговий раз готувались до Різдва він вирішив покінчити з цим святом раз і на завжди. Тому поки усі спали злий Грінч викрав їхнє Різдво.

Також в 2018 році відбулась світова прем’єра анімаційного фільму, що є ремейком кінострічки 2000 року. 

Міцний горішок

Ще одна класика кіно. Головний герой вирушає до Лос-Анджелеса, де хоче помиритися зі своєю дружиною і з'являється у хмарочосі на різдвяному прийомі. Але будівля опиняється у руках терористів, а люди, що знаходяться там, стають заручниками. Джон чудово розуміє, що він залишився сам на сам з проблемою, і йому необхідно врятувати полонених, серед яких знаходиться і його дружина. Чоловік знає, що впоратися з терористами практично неможливо, але готовий піти на відчайдушний крок заради порятунку заручників.

Напередодні Різдва

Весела історія, яка відбулася напередодні Різдва. Хтось підкидає під торговий центр красиву коробку, всередині якої співробітники виявили цуценя і записку, в якій просять віддати його в добрі руки. Колеги по роботі, не можуть з'ясувати, хто буде стежити за щеням і кидають жереб. Вже за кілька годин цуценя опиняється на порозі одного великого будинку, де проживає мати зі своїми дітьми. З його появою життя в будинку зміниться назавжди, так само як і доля хлопця, який приніс цю коробку.

Різдвяна історія

Екранізація повісті класика світової літератури Чарльза Діккенса. Дії картини розгортаються навколо чоловіка, який є страшним скнарою, і кожен день думає лише про те, як би заощадити зайвий цент. 

У нього немає ні крапельки жалю до бідних людей, та й до всього іншого. Скруджу просто чужі поняття дружба, любов, а Різдво він зовсім не вважає за свято. Однак, саме напередодні цього доброго свята, йому доведеться пережити ще раз своє минуле і побачити сьогодення і майбутнє, що змусить його по-іншому поглянути на навколишній світ.

Хлопчик, на ім'я Різдво 

Нова кінострічка від Netflix про звичайного хлопчика на ім’я Ніколас, який вирушає в неймовірну пригоду до засніженої півночі в пошуках батька, адже той намагається знайти легендарне ельфійське селище Ельфгельм. Разом із впертим оленем і вірним ручним мишеням Ніколас зустрічає долю в цій магічній, смішній і милій історії, яка і доводить, що немає нічого неможливого. 

Знову Різдво

Уявіть, Бруклін, кілька днів до Різдва. Тихий хлопець Ноел, самотній продавець ялинок, має магазинчик на розі, точніше невеличкий трейлер на звичайній вулиці Грінпойнта. Його покинула подруга, і цього Різдва він приїхав до Нью-Йорку один. День за днем ​​герой сонливо продає ялинки, і, здається, поступово відмовляється не тільки від колег і покупців, а й від усього світу, поки випадково не знаходить у парку дівчину, яка знепритомніла.

Пес, який врятував Різдво

Комедійний фільм 2009 року про лабрадора Зевса - колишнього поліцейського собаку, що втратив здібність гавкати. У притулку його знаходить Джордж Банністер, який вирішив придбати його. Діти дуже зраділи такому "різдвяному подарунку", але мама була категорично проти собаки. Посперечавшись, сім'я вирішує залишити собаку на Різдво. В переддень, коли сім'я Банністерів їде до бабусі, собака залишилася одна вдома. В цей час пара грабіжників вдираються до будинку, гадаючи, що в будинку нікого немає, але на них чекала несподіванка…

Різдвяне диво Джонатана Тумі

Щороку, перед Різдвом, Томас за командою свого батька діставав коробку з новорічними іграшками та прикрашав ними ялинку. Однак цього Різдва все інакше. Томас разом з мамою зустрів свято не в себе вдома, а в тітки у селі. Незадовго до їхнього приїзду в це село переїхав мовчазний і похмурий Джонатан Тумі, який втратив свою дружину і дитину. 

І ось саме під Різдво доля зводить цих двох чоловіків – маленького та великого, щоб вони знову здобули віру в себе та у світле майбутнє, знайшли сили жити далі. 

Лускунчик і чотири королівства

Фільм-казка розповідає глядачам відому історію з іншого боку. У Різдвяні свята юна Клара готується разом з іншими отримати подарунки. Завдяки грі вона опиняється в іншому світі і послідовно відвідує три королівства. Попереду у героїні країна, де все зовсім по іншому.

У головного антагоніста, Мишачого короля, і його армії є свої причини боротися за владу, проте вони не мають нічого спільного з добром і порядністю. 

Людина, яка винайшла Різдво

Дії фільму відбуваються в 1843 році в Лондоні. Чарльз Діккенс повертається з подорожі по Америці і відчуває творчу кризу. Поступово до нього повертається натхнення і він вирішує написати книгу під назвою «Різдвяна пісня». Однак видавці відмовляють йому і він вирішує оплатити друк власними силами. Але є дуже велика проблема: до Різдва залишається всього шість тижнів. Та ще й до всього цього вигадані ним персонажі починають жити «своїм життям», абсолютно не слухаючись автора. 

Цуценята Санти 

Головними дійовими особами стали п'ять божевільних цуценят. Всі  вони по-своєму милі, але не дуже добре поводилися минулого року. Саме через це зараз під загрозою знаходяться їхні різдвяні подарунки. Собакам потрібно неодмінно згуртуватися і допомогти світу зустріти Різдво. Тим більше, що одна тануча бурулька здатна перевернути весь хід різдвяних заходів.

Санта Клаус, п'ятеро цуценят і скромний хлопчик, який мріє про власного пса, вирішують за будь-яку ціну повернути радість і вручити всім на світі заслужені подарунки.

Всі чекають на Різдво: Люсі проти Крампуса

Навіть у школі Санти є гендерні нерівності. Керівництво школи абсолютно не бажає порушувати встановлені чоловічі традиції, а тому дає дванадцятирічній дівчинці Люсії, яка мріє стати Сантою надскладне завдання, абсолютно не вірячи в її успіх. Дівчинці доведеться знайти ліки проти хвороби, спричиненої Крампусом.

Подорож до різдвяної зірки

Через зникнення своєї дочки король звинувачує у всіх бідах Різдвяну зірку - після цього зірка зникає і все королівство поринає в темряву. Хоробра маленька дівчинка Соня відправляється в небезпечну подорож, щоб знайти її, звільнити королівство від закляття та повернути давно зниклу принцесу. 

Однак підступні вороги всіма силами намагаються перешкодити їй. І тоді в покритих снігом норвезьких горах починається справжня чарівна пригода...

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ