Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Андрій Котельник: Поєдинок Тайсон-Холіфілд? Це лише шоу

Ексчемпіон світу WBA та очільник Львівської міської федерації боксу Андрій Котельник розповів про ставлення до поєдинків зірок боксу минулого, можливі повернення українців та можливість власного двобою.

Андрію Миколайовичу, чимало розмов ходить про двобій між Майком Тайсоном та Евандером Холіфілдом. Ви вірите у те, що їхній бій, їхнє повернення у бокс можливе?

Якщо цей поєдинок і відбудеться, то розцінювати його потрібно як показовий, а не як повернення обох в бокс. Зрозумійте правильно: обом вже за 50. Це ж не культуризм, а бокс: однієї фізичної форми недостатньо. Тому як серйозний поєдинок я це не сприймаю.

Що ж підштовхує боксерів, які вже давно завершили виступи на повернення у ринг?

Я не скажу щось оригінальне. Це – гроші. Коли ти повертаєшся у 35, нехай у 40 років – це одне. А тут вік обох вже наближається до 55 років. Вважаю, що повертатися вже занадто пізно.

Один приклад може потягнути за собою інші? Можемо побачити ще подібні поєдинки?

Цілком ймовірно. Адже подібні заяви вже робили боксери, окрім Тайсона та Холіфілда. З українських, я думаю, можна чекати на повернення в ринг Володимира Кличка.

А як щодо глядачів: чи цікавим буде для них цей ветеранський бокс?

Важко відповісти однозначно. Хоча, зважаючи на те, що тренування Майка Тайсона набрало декілька мільйонів переглядів, думаю, бій би теж зібрав непогану аудиторію. Ми зараз можемо спрогнозувати що завгодно, але, чи буде все так насправді, ми зможемо сказати лише опісля.

Цей потенційний поєдинок Тайсон-Холіфілд можна якось порівняти з попереднім?

Та ні. Вважаю, що це геть інше. Зараз, як на мене, це просте заробляння грошей і нічого більше. З періодом, коли вони обоє активно виступали та професійно боксували це порівнювати неправильно. Просто шоу і нічого більше.

Подумайте самі: чи є що доводити цим людям? Вони виграли все, що можна було виграти. Хіба їх спонукають якісь спортивні перемоги? Їх спонукають лише гроші.

Можливо, причиною таких поєдинків є пандемія? Чи готові, за відсутності подій, люди на таку заміну?

Ця пандемія сплутала карти і важко говорити про щось. Тим більше про її наслідки і вплив на спорт. Як я і казав раніше, остаточно дізнатися готові люди чи ні, буде інтерес чи все швидко завершиться можна буде лише після бою.

Хто з пари Тайсон-Холіфілд більше імпонує вам?

У ранньому дитинстві моїм кумиром був Майк Тайсон. Потім вже кумири зникли. Холіфілда теж варто відзначати як хорошого боксера. Якби цей поєдинок відбувався раніше, я б вболівав за Тайсона: я й поєдинків за його участі переглянув більше, ніж Холіфілда. Так, я бачив їхній попередній поєдинок, але те все, як і професійна боксерська кар’єра цих людей вже давно в минулому.

Тож виходить, що ці повернення – лише заради грошей?

Для мене це – шоу та гроші. Чи матиме воно якийсь розвиток далі, важко сказати. Але спробую навести приклад з іншого популярного виду спорту – футболу.

Уявіть: зібрали ви команди ветеранів 50+ для гри у футбол. Цікаво було би переглядати це, коли розумієш, що є матчі збірних на континентальних чемпіонатах та чемпіонатах світу, клубні змагання у провідних чемпіонатах і Лізі чемпіонів? Просто дайте відповідь на це запитання для себе.

Наскільки правильно я розумію: зважаючи на ваше ставлення до таких поєдинків, ви подібне рішення не розглядаєте, так?

Так, я до цього не готовий.

Тарас Жеребецький, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ