Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

В Києві відкриють зірку українській тенісистці Еліні Світоліній

02 листопада 2021 року о 13.00 на «Площі зірок» за адресою пл. Спортивна, 1А відбудеться закладення зірки українській тенісистці Еліні Світоліній.
Фото: Арата Ямаока

Еліна Світоліна — перша ракетка України, яка встановила велику кількість національних рекордів. Здобула перемогу в 16 одиночних турнірах WTA (Women's Tennis Association), у тому числі WTA Finals 2018. На Олімпійських іграх Токіо-2020 Еліна завоювала для України першу в історії олімпійську медаль з тенісу. Третя ракетка світу в професійному світовому рейтингу WTA (2019, 2018, 2017), півфіналістка турнірів Великого шолома (Wimbledon 2019 і US Open 2019), фіналістка WTA Finals 2019. Підтвердила звання найсильнішої тенісистки України та однієї з найсильніших спортсменок світу в цьому виді спорту.

У 2019 році Еліна заснувала свій Благодійний Фонд в Україні, основним завданням якого є підтримка юних талантів і розвиток тенісу в Україні.

«Площа Зірок» - це проект, метою якого є підтримка та популяризація національної культури, мистецтва і спорту. У центрі міста «запалюються» зірки видатних українців, людей, які досягнули найкращих результатів у своїй роботі. На сьогодні на «Площі зірок» викарбувані імена видатних українців, серед яких: Богдан Ступка, Ніна Матвієнко, Володимир Горянський, Марія Приймаченко, Оксана Білозір, ТНМК, СКАЙ, Ада Роговцева, Ольга Лящук, Михайло Зав'ялов, Світлана Трифонова, Олександр Абраменко, Ольга Харлан, Дар’я Білодід, Оля Полякова, MONATIK, Ахтем Сеітаблаєв, Римма Зюбіна, Яна Клочкова та інші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ