Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«У 2022 році заплановані понад 40 змагань»,- президент АФЛ Мирослав Хом’як

Минулий рік закінчився потужними подіями у футзальному середовищі та посилив потенціал Асоціації футзалу Львівщини на 2022 рік. Про 2021 та плани на 2022 розповідає Президент Асоціації футзалу Львівщини Мирослав Хом’як.
Фото Олена Ляхович

“Визначні події 2021”

Минулий рік запам’ятався не лише поточною роботою на розвиток футзалу Львівської області, а й яскравими спортивними подіями. 

В першу чергу - ми прийняли Жіноче Євро. Це був основний раунд Чемпіонату Європи з футзалу серед жіночих команд. Ми доклали неймовірних зусиль, щоб змагання пройшли максимально комфортно, як під час навчально-тренувального збору, так і під час турніру. Вважаю, це безперечно перемога, адже жіноча збірна України змогла здобути путівку на Євро.

Також, ми надали консультації перед відкриттям спортивного комплексу "Боско-Арена". Для проведення якісних та комфортних спортивних заходів командам потрібні особливі вимоги до освітлення, розмітки, наявність кімнат для гостей, арбітрів та навіть кімната для допінг-контролю.  Все це важливі елементи спорзалу, які не лише приємно вражають гостей Львівщини, а й піднімають спортивні змагання на новий якісний рівень.

Рік завершився  дитячо-юнацькими  футзал-турнірами. Під егідою Асоціації футзалу Львівщини на «Боско-Арені» пройшов Кубок Львова «Сузір’я талантів-2021». Завдяки підтримці управління спорту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради на паркеті зустрілись 8 дитячих команд.

Також гарним завершенням 2021 року став турнір "Christmas Select Cup".

“Плани на 2022 рік”

Відроджуємо жіночу команду з футзалу “Новий Львів”, якої не було близько 10 років. Дівчата вже взяли участь у кубку України та у Вищій лізі чемпіонату України серед жіночих команд.

Також у планах Асоціації футзалу Львівщини на 2022 рік провести понад 40 різноманітних заходів, чотири з яких вже цього місяця. АФЛ прикладає зусиль, аби наші спортсмени зберігали ігрову форму та не втрачали жаги до ігор у міжсезоння. 

Окрім цього, плануємо відновити змагання серед працівників банківських установ, створити Лігу медиків, Кубок Львова “Сузір’я талантів” зробити щорічним, а також створити Кубок Львівщини з виїзним змаганням в Карпатах (ред. курорт Плай).

Враховуючи інтенсивність, надіємось на розвиток спортивного середовища Львівщини та відкриття спортивних залів, які б могли приймати Чемпіонати як всеукраїнського, так і міжнародного масштабу з залученням великої кількості команд та вболівальників. 

АФЛ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ