Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Антон Нікулін: Спорт швидко адаптувався до нових реалій

Антон Нікулін – очільник Управління спорту Львова та головний тренер збірної України з карате. В інтерв’ю Гал-інфо він розповів про ситуацію з Відкритими кубками Львова, а також поділився думками щодо того, як перенесення Олімпіади вплине на медальні шанси українських каратистів.

Антоне Володимировичу, наскільки кардинальними є зміни, пов’язані з карантином, в українському спорті? Як довго ми повертатимемось до попередніх позицій чи все-таки потрібно готуватися до нових реалій?

Перш за все хочу сказати одне: новий час диктує нові виклики. І мені дуже приємно, що спорт адаптовується достатньо швидко. Я слідкую за багатьма тренерами, які проводять онлайн-тренування. Весь спортивний світ зараз «лежить», якщо ми говоримо про змагальну діяльність. Що ж до тренувань, то робота онлайн зараз є на досить непоганому рівні. Хоча безпосередній  контакт не замінить ніщо.

Яка ситуація з Відкритими кубками Львова? Чи будуть вони скасовані?

Багато організацій справді написали листи з проханням перенести змагання. Розуміємо, що основне навантаження припаде на вересень-жовтень. Ми повинні не забувати, що планувати зараз щось – річ дуже й дуже невдячна, адже неможливо сказати як все розвиватиметься надалі. Дехто скасував усі змагання до кінця календарного руху, ми ж цього не робимо. Будемо відштовхуватися від того, як розвиватиметься ситуація надалі. Три змагання, що входять у програму Відкритих кубків Львова, ми уже перенесли. Про решту предметно ми зможемо говорити лише після зняття карантину.

Олімпійські Ігри повинні були стати для Вас, головного тренера збірної України з карате, особливою подією, адже вид спорту мав дебютувати на Олімпіаді. Як перенесення вплине на підготовку спортсменів, зокрема Станіслава Горуни, який є одним з претендентів на нагороди?

Сьогодні умови нам диктує ситуація у світі. І здоров’я людей є набагато важливішим, ніж Олімпійські Ігри. Для нашого виду спорту цей відпочинок, як що можна так про нього говорити, є досить вчасним. Адже у відборі ми проводили по кілька турнірів на місяць і графік був напруженим. Більшість суперників у нас не молоді, і ще один рік їм на користь не піде. Ми ставимо високу ціль – перемогу на Олімпіаді. Зараз вибудовуємо новий план підготовки: як для всієї збірної, так й індивідуально для моїх спортсменів. До повноцінних тренувань приступимо тоді, коли знімуть обмеження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ