Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Чому антикорупційні органи має зацікавити посадовець Ігор Грицак

Електронну декларацію колишнього голови правління збанкрутілого «Укргазпромбанку», а нині – посадової особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Грицака Ігоря Юліановича повинні ретельно перевірити антикорупційні органи.

Вважаємо, що усі  підстави для цього є. Оскільки, судячи з офіційних реєстрів Міністерства юстиції, провідний професіонал ФГВФО з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту врегулювання неплатоспроможності банків Ігор Грицак «забув»   вказати у  своїй електронній декларації житловий будинок у курортному селищі  Славське (загальною площею 259,4 кв.м.), яким володіє його син – Грицак Остап Ігорович.

Про це «Гал-інфо» стало відомо у ході аналізу електронної декларації провідного професіонала Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Ігоря Грицака, що охоплює 2016 рік, та під час перевірки відомостей з  Державного реєстру прав на нерухоме майно щодо його сина – Грицака Остапа Ігоровича.

Згідно з декларацією, все нерухоме майно, яке належить Ігорю Грицаку, є в селищі Славське Сколівського району Львівської області. Ідеться про три земельні ділянки (загальною площею 535, 1000 та 2200 кв. м.) та житловий будинок загальною площею 270 кв. м. (дата набуття права – 27.01.2012 р.).

Окрім того, у своїй декларації Ігор Грицак вказав нерухоме майно, що належить його сину – Грицаку Остапу. Це  квартира і земельна ділянка. Однак  дані відомості чомусь ретельно «зашифровано»: у декларації, зокрема,  зазначено, що член сім’ї не надав інформації ні щодо дати набуття права на дані об’єкти,  ні щодо їхньої загальної площі та місцезнаходження.

Водночас  в Державному реєстрі прав на нерухоме майно міститься інформація про те, що в курортному селища Славське Сколівського району  Грицаку Остапу належить житловий будинок загальною площею 259,4 кв.м. (житлова площа -103,2 кв. м.).

Ще одним цікавим фактом, який встановило «Гал-інфо», є  те, що будинки батька й сина –Ігоря та Остапа Грицаків в селищі Славське стоять на одній вулиці – Волошина. На цій же вулиці є житловий будинок (загальною площею 295,2 кв. м.), що належить директору-розпоряднику Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Ворушиліну Костянтину Миколайовичу, який приймав на роботу в ФГВФО Ігоря Грицака (після того, як Грицак звільнився з посади голови правління «Укргазпромбанку», що за його керівництва опинився на межі банкрутства).

І останнє.

З Єдиного державного реєстру судових рішень «Гал-інфо» стало відомо про банкрутство через Господарський суд Львівської області ТзОВ «Ніала» (місцезнаходження - смт. Славське), найбільші кредиторські вимоги до якого (на суму понад 3,5 млн. грн.) були заявлені з боку  ПАТ «Укргазпромбанк».  

Зазначимо, що дані вимоги забезпечені заставою майна боржника -  нежитловими будівлями та 4-ма земельними ділянками в селищі Славське. Однак замість того, щоб добитися через суд реалізації заставного майна, що дозволило б повністю погасити кредит, «Укргазпромбанк» відступив право вимоги  за договором даного кредиту (за значно меншу суму) фінансовій компанії, а та у свою чергу  фізичній особі. При цьому ряд фактів свідчить про те, що мала місце шахрайська оборудка і у кінцевому результаті власниками «заставних» земельних ділянок в Славському стануть особи, пов’язані із збанкрутілим «Укргазпромбанком».

З огляду на вищевикладене «Гал-інфо» щодо електронної декларації посадової особи  Фонду гарантування вкладів фізичних осіб  Ігоря Грицака, а також щодо фактів, які свідчать про шахрайську оборудку із заставним майном  при банкрутстві ТзОВ «Ніала», проведе журналістське розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ