Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Футбол після карантину: чим живе «Рух», «Карпати» та ФК «Львів»?

Гравці українських клубів були без футболу та тренувань два місяці. Турнірні таблиці за цей час не змінювалися, а от ситуація навколо команд змінювалася постійно. Які головні новини зі стану львівських клубів та коли повернуться футбольні матчі? Про це дізнався кореспондент Гал-інфо.

ФК «Рух»

Перша Ліга пішла на карантин так і не відновивши своїх ігор. Єдиними представниками цього дивізіону, які провели офіційний матч, стали «Минай» та «Інгулець», які зіграли між собою в ¼ Кубка України. Що ж до зимового лідера чемпіонату, яким був і залишається «Рух», то підопічні Юрія Бакалова, завершивши підготовку на зборах, відправилися по домівках.

З переваг варто зазначити, що з карантину «жовто-чорні» вийшли одними з перших та вже проводять спаринги: сьогодні в суперниках київське  «Динамо», у неділю гра з донецьким «Шахтарем». Формат завершення Першої ліги, який досі залишається незрозумілим, не повинен надто хвилювати «рухівців»: залишать поточну таблицю – команда підійметься в УПЛ, вирішать грати у класичному форматі, лише першою шісткою чи лише командами, які пройшли атестацію – львівський клуб продовжуватиме боротьбу. Куди цікавіша ситуація з клубами, які перебувають на межі та можуть втратити шанс вийти в УПЛ. Та не будемо вдаватися в подробиці. Ця тема заслуговує окремого матеріалу.

Важливою новиною зі стану «Руха» в період карантину стала перша демонстрація потужної та масштабної академії футболу, яку будують у Винниках. Президент клубу Григорій Козловський на клубному Youtube-каналі тепер уже регулярно демонструє поточний стан полів та адміністративних приміщень, які продовжують будувати та допрацьовувати. Ідею будівництва цієї академії підтримало багато спортсменів як з України, так і з-за її меж. Особливо варто відзначити підтримку світового топ-тренера з футболу Марчело Ліппі.

ФК «Карпати»

А тут ситуація протилежна тій, що в «Русі». «Зелено-білі» повернулися до тренувального процесу останніми з клубів УПЛ. Причиною цього, як і перед зимовими зборами, могла стати заборгованість по зарплаті. Принаймні так повідомлять українські ЗМІ. Про часткову виплату цих боргів повідомив головний тренер Роман Санжар.

Через закриті кордони та відсутність авіасполучення до тренувань команди не можуть долучитися окремі легіонери. Клуб попрощався з люксембуржцем Марвіном Мартіншем. Повернення після такої довгої паузи, скоріш за все, супроводжуватиметься м’язовими травмами гравців, однак поки відомо, що в лазареті лише капітан Дмитро Кльоц.

Форсована підготовка та стиснуті терміни догравання можуть зіграти «Карпатам» на руку. А все тому, що молодіжна та юнацька першість вже дограні, а тому клуб може довикликати молодь на тренування з основою та збільшити обойму для ротації. А оскільки академія клубу є однією з найсильніших в Україні, то підсилення це буде куди якіснішим, ніж в багатьох команд УПЛ.

ФК «Львів»

Львів’яни, як і решта клубів УПЛ, здали тести на коронавірус та не виявили жодного позитивного тесту. Сьогодні вони, як і «Рух», проведуть свій перший спаринг. О 15:00 розпочнеться гра з «Минаєм», арбітром якої буде Ярослав Козик.

За час карантину клуб на своїх сторінках у соцмережах висвітлював те, як футболісти готуються в домашніх умовах, а тепер розповідає про враження гравців та тренерського штабу після повернення до тренувань.

«Відчуваю, що ноги ще є важкими. Не завжди виходить робити те, що задумуєш», - розповів клубній прес-службі бразилець Альваро, автор одного з голів у весняній частині чемпіонату. «Можливо і не на 100%, але до першого матчу будемо готові. А вже по ходу чемпіонату наберемо свою оптимальну фізичну форму», - цитує капітана Сергія Борзенка клубний сайт.

Цікаво, що багато команд називає датою початку УПЛ 30 травня, однак офіційного підтвердження не вдається знайти ні на сайті УПЛ, ні на сайті Української Асоціації футболу. Тому розклад туру та й взагалі можливість чи неможливість його проведення в останні весняні дні залишається для вболівальників загадкою.

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ