Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Напівюніорські «Карпати» здобувають нічию у дербі

«Карпати» повернулися у боротьбу за збереження прописки. І одразу з неї вийшли?

Після відходу з «Карпат» Марвіна Мартінса, Тіма Халла та Матара Діайє стартовий склад, як і очікувалося, зазнав певних змін. За молодого та незіграного складу капітанську пов’язку отримав Олег Кудрик, орендований у «Шахтаря». Це, в сумі зі словами про неперевершених фанатів, яких так не вистачає, наштовхує на думку: а чи не планує голкіпер перебиратися до Львова на постійній основі?

Початок гри видався не надто активним: «Львів» приглядався до посткарантинних «Карпат», «зелено-білі» теж не поспішали з відповіддю, адже розуміли: сил на всі 90 хвилин може не вистачити. Після десяти зіграних хвилин почала даватися в знаки різниця у тонусі команд: гра «Львова» була гострішою та більш ефективною, натомість підопічні Романа Санжара ще не переключилися з квадратів та «акваріумів» на повноцінну гру 11х11.

Найбільш активним у складі команди Георгія Цецадзе був Ярослав Богунов. Вінгер раз у раз на швидкості втікав від оборонців «Карпат», заробляв стандарти та збирав на собі фоли. Трохи невпевнено у першому таймі діяв дебютант «Карпат» Денис Слюсар: було помітно, що 18-річний центрбек ще не відчуває темпу гри. Двічі його обкрадали, однак нічого небезпечного. І якщо йому це ще пробачити можна, то не надто активну гру на оборону Хахльова та Козака – навряд чи. Олексія двічі розвертали, проходячи без особливих зусиль у близькості до воріт.

З плюсів «Карпат» варто відзначити роботу лівого флангу, який вдало діяв як на атаку, так і в захисті, а також Александру Бойчука: габаритний молдаванин не лише виконував обов’язки таргетмена, а й опускався за м’ячем на свою половину поля.

«Карпати» били по воротах менше, намагаючись знайти вдалий час і місце для удару, натомість «Львів» настріляв чимало. Саме з такого, на перший погляд, невдалого пострілу і прийшов гол. У ньому зійшлося все вищесказане: Бойчук повернувся для допомоги партнерам та відвоював м’яч, в центрі його втратив Козак у боротьбі з Сабіно, Слюсар не викинувся на перехоплення і бразилець «синьо-золотих» пробив. Голу точно не сталося би, якби не прикра несподіванка: на лінії м’яча опинився Андро Гіоргадзе і змінив траєкторію м’яча, який по-зрадницьки влетів у кут воріт Олега Кудрика.

Завдання для «Карпат» ще до перерви ускладнив Олексій Хахльов. Чемпіон світу встиг отримати два попередження та залишив свою команду вдесятьох. Втім, у перерві Роман Санжар змін у складі не зробив, залишивши стартовий склад для рятування результату у дербі. А от у «Львова» у перерві заміна таки відбулася один із співавторів взяття воріт Сабіно поле покинув, а на поле вийшов Владислав Приймак. Підопічні Цецадзе перейшли на гру у 3 центральних оборонці, тим самим зрівнявши кількість гравців у центрі поля.

На фоні казки полтавської «Ворскли» імені 16-річного Павла Ісенка та Юрія Максимова свої екстрасенсорні здібності проявив і Роман Санжар. Чотири хвилини знадобилося Ярославу Деді після виходу на заміну, аби відзначитися. Вихованець волинського футболу вперше відзначився в УПЛ саме на луцькому «Авангарді». Цю атаку розігнав, до речі, ще один джокер — Василь Руніч. А вже за півтори хвилини Василь міг перевертати все з ніг на голову: хавбек під гострим кутом вийшов на ворота Сарнавського, однак м’яч зовсім трохи розминувся з дальньою стійкою.

Чим довше тривала гра, тим більш прямолінійною ставала гра. І, хоча схема з трьома центральними оборонцями та чисельна перевага мала би грати на руку «Львова», контратаки з’являлися в обох команд. Давалися в знаки і навантаження, які для однієї команди були незвичними, а для іншої потрохи стають надмірними.

Варто віддати належне Роману Санжару, який не побоявся довіритися молоді: коли судоми почали зводити ноги досвідченим Гіоргадзе та Танчику, на полі з’явилися Юрій Тлумак та Максим Хлань. Для обох цей матч став дебютним. І так, це син ексголкіпера та тренера юніорів «Карпат», а сьогодні наставника «Волині» Андрія Тлумака.

Освіження складу «Карпат», з яким команда все більше нагадувала склад юніорів, дало декілька плюсів. По-перше, додало сил. По-друге, на полі з’явилися вихованці клубу, для яких матчі зі «Львовом» таки означають дещо більше. Ну і, врешті решт, з’явилася можливість продемонструвати ігрові зв’язки, які призводили до осмислених атак за участю Притули, Руніча, Хланя та інших молодих.

Матч «Карпат» та «Львова» - один з прикладів того, що статистику не варто сприймати окремо від подій на полі. Попри більшу кількість ударів, в тому числі у ствір воріт, перевагу у володінні та цілий тайм у більшості не варто казати, що «Карпати» відскочили чи не заслужили на зароблені бали. Результат 1:1 – цілком закономірний, а матч видався далеко не найгіршим у відновленій Favbet-лізі.

Обидві команди заробили по балу, але продовжили свої безвиграшні серії. «Карпатам» досі потрібно відігравати відставання у 8 очок від рятівного 11 місця. Для цього у «зелено-білих» є 4 матчі в запасі. І щось підказує, що навіть пониження у класі не сильно змінить склад «Карпат». Хоча, можливо, запалу молодих вихованців «левів» вистачить на диво? А от до тренера «Львова» є запитання. Адже він не зміг знайти протидії для усіченого складу «Карпат», а перехід на 3 оборонці лише вирівняв сили у центрі поля.

"Карпати" - "Львів" 1:1 (0:1)

Голи: Деда, 61 - Сабіно, 36.

Вилучення: Хахльов, 42 (друге попередження).

Тарас Жеребецький, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ