Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Невдачі проти грандів і три бали у Прем’єр-лігу

«Карпати» та ФК «Львів» не змогли нав’язати боротьбу в матчах проти лідерів, натомість «Рух» продовжує перемагати.

Матчі тринадцятого туру FavBet ліги показали, що грати на рівних проти «Динамо» чи «Шахтаря» львів’янам дуже і дуже важко. Навіть якщо мова йде про напіврезервні склади суперників. А от першоліговий «Рух» продовжує свою переможну ходу. Після виїзної перемоги у Краматорську, підопічні Леоніда Кучука здобули перемогу й у домашньому матчі проти «Балкан» з селища Зоря, що в Одеській області.

«Карпати» - Шахтар 0:3 (0:1)

Голи: Борячук, 10; Коваленко, 58; Тете, 65

Після нічиєї в Києві десь в голові засіла думка: А що, як і з «Шахтарем» вийде нав’язати боротьбу? Та після стартового свистка проіснувала вона недовго. Злість від вильоту з Кубка України помножена на бажання гравців ротації показати себе втілилася у гол дуже швидко. І якщо Борячук відзначився зі знаком плюс, то Підківка негативно. Після таких помилок можна і пошуки дублера для Кудрика починати, бо Роману боротьба за місце у воротах уже, схоже, не світить.

Не сказати, що «Шахтар» виглядав на декілька голів сильніше. Ні, у «Карпат» теж були свої моменти. У середині першого тайму Дженнінгс здійснив перехоплення на чужій половині поля, пройшов до воріт та пробив, однак трохи забракло точності. Якщо у першому таймі «Карпати» втримали ворота на замку десять хвилин, то в другому трохи більше. Дванадцять, якщо бути точним. Після подачі з кутового Коваленко виграв верхове єдиноборство та пробив у кут. Підківка до м’яча не добіг, а стрибати за ним чомусь не став. До слова Віктор Коваленко вийшов на поле лише за дві хвилини до цього.

Ну а завершив все дальній удар від Тете. Сильний постріл з-за меж штрафної і голкіпер львів’ян залишився не при справах. «Шахтар», у складі якого з основи були лише Степаненко та Соломон, перемагає «Карпати» та продовжує йти в чемпіонаті України без поразок. А львів’яни після двох нічиїх програють. У наступному турі зелено-білим їхати в гості до «Маріуполя».

«Динамо» - ФК «Львів» 4:0 (2:0)

Голи: Шапаренко, 10; Циганков, 30 (з пен.); Бєсєдін, 82; Попов, 90+1

 Зміна тренера завжди дає можливість емоційного перезавантаження. Принаймні так це виглядає в теорії. На практиці ж реалізувати це важко, особливо, коли ти – аутсайдер змагань, а проти тебе грає один з лідерів, який, схоже, перебуває чи не в найкращих кондиціях від початку сезону.

Вже на десятій хвилині динамівці вийшли вперед. Показова атака, яка стартувала з правого флангу, а завершилася подачею з лівого застала зненацька захисників «Львова». А як інакше пояснити те, що одразу троє гравців господарів опинилися в штрафній без опіки. І це попри те, що гравців у синіх футболках було майже втричі більше. Другий гол прийшов зі стандарту: Приймак в боротьбі у штрафній звалив Соля, а Циганков впевнено реалізував одинадцятиметровий.

У другому таймі гравці «Динамо» теж забили два. Однак до цього стався епізод, який мав би вирівняти шанси команд: на 36-ій хвилині другу жовту заробив капітан Сергій Сидорчук. Тепер він ще й гру в чемпіонаті проти «Шахтаря» пропустить.

Третій та четвертий голи –  зайвий доказ того, що оборонятися у своїй штрафній львів’янам вдається важко. Бєсєдін на 82-ій забивав після того, як удар Циганкова парирував Сарнавський. Попов на 91-ій ставив крапку після кількох дотиків м’яча від киян. І в тому епізоді боротьбу йому нав’язував лише партнер по команді. В залежності від того хто першим би дотягнувся до м’яча, Вербіч чи Попов, той і ввігнав би м’яч в сітку.

4:0. А попереду в кризового «Львова» домашня гра проти полтавської «Ворскли», яка теж все намагається вийти з крутого піке. Хтозна, можливо, це саме той випадок коли мінус на мінус дасть плюс і на виході ми отримаємо хоч щось?

«Рух» - «Балкани» 3:0 (2:0)

Голи: Никитюк, 14; Ернест, 21; Кондраков, 68

Кожен матч у Першій лізі для лідерів зараз на вагу золота. Ну якщо не золота, то місця, яке дає право підвищитись у класі точно. У шістнадцятому турі до «Руху» на стадіон «СКІФ» завітали «Балкани». Команда гостей до початку матчу йшла на тринадцятому місці з різницею м’ячів 13:23.

Вже до шостої хвилини рахунок міг бути 1:1. Однак спочатку Русин, а потім гравець гостей Болочан з кількох метрів пробили головою повз ворота. І якщо «Балкани» можуть картати себе за невикористану нагоду, то «Руху» з цим простіше. Адже своє вони взяли вже на 14-ій хвилині. Після дальнього пострілу та рикошету від ноги когось із гостей жовто-чорні отримали право на кутовий. Саме з цієї подачі Никитюк провів взяття воріт. Вдале підключення на стандарт та чудовий удар – 1:0.

Другий гол прийшов після затяжного володіння м’ячем поблизу штрафної «Балкан». Бойчук відтягнув на себе гравця суперника та відпасував на Брікнера. Іван, від якого зазвичай чекають сильних пострілів на цей раз вирішив подавати. Його навіс на дальню штангу замкнув Ернест, який до того часу звільнився з-під опіки захисників.

Підопічні Кучука продовжували назбирувати моменти в атаці та ставало зрозуміло, що буде ще щонайменше один гол. Та вийшов він досить курйозним. Кондраков з-за меж штрафної стріляв у дальній від воротаря кут, та рикошет від ноги Ільницького кардинально все змінив. Воротар не встиг зреагувати та м’яч влетів у ворота.

Після цієї перемоги «Рух», завдяки нічиї у матчі «Інгулець» - «Металіст-1925» піднявся на друге місце. Львів’яни, як і раніше, відстають від «Оболоні-Бровар» на одне очко та мають гру в запасі. Наступний матч жовто-чорні зіграють у Луцьку проти «Волині». Чи варто нагадувати, що це черговий матч за 6 очок? Загалом же, до зимової перерви клубам залишилося провести ще три матчі. Для львів’ян це виїзд до Луцька, домашня гра з «Металіст-1925» та зустріч з «Прикарпаттям» в Івано-Франківську.

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Фото з офіційного сайту ФК "Рух"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ