Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Нікому не вигідна нічия: «Оболонь-Бровар» та «Рух» голів не забивали

«Рух» не зміг перемогти одного з найбільш незручних суперників.

Після перемоги, нехай і розгромної, над одним з аутсайдерів Першої ліги «Черкащиною» залишилися питання. Чи справді «Рух» повернувся на переможну стежку чи це просто рівень суперника дозволив «жовто-чорним» відірватися наповну у домашньому матчі. Питання надзвичайно важливе, адже, окрім «Оболоні», на підопічних Івана Федика чекає ще nhb зустрічі з прямими конкурентами у боротьбі за підвищення – «Минаєм» та «Інгульцем» та «Авангардом».

Розуміючи важливість матчу для обох команд, не важко було передбачити розвиток подій на початку гри. І пивовари і рухівці не поспішали оголювати свої тили. Попри ігрову перевагу львів’ян, рахунок на табло так і не змінився. Найбільш гострими моментами були кілька загострень від Ернеста, а також влучання у стійку від Максима Білого після стандарту. Другий матч поспіль орендований у «Зорі» виконавець втрачає шанс відзначитися.

Ще до початку гри захисник «Руху» Володимир Заставний поділився своїми очікуваннями перед матчем з «Оболонню-Бровар», де зазначив незручність суперника. Цікавим моментом у першому таймі був й історичний момент – застосування технології відеоасистента арбітра. Катерина Монзуль вирішила пересвідчитися щодо місця порушення правил на нападникові гостей Ернесті. Втім, свого рішення арбітриня не змінила: штрафний удар.

Про футбол у першому таймі довго говорити не доводиться, адже рахунок відкрито так і не було, а отже все найцікавіше залишилося на другу половину зустрічі. Саме вона мала визначити чиї шанси підвищитися у класі після 25 туру Першої ліги зменшаться, а хто впритул наблизиться до трійки лідерів.

Чим точно запам’ятається другий тайм, так це кількістю фолів. Гравці обох команд не шкодували ні себе, ні суперника. Часто це були порушення в центрі поля, тож до особливої небезпеки справа не доходила. Хороший шанс відзначитися на 64-ій хвилині втратив Юрій Копина. «Рух» міг продовжити свою гольову серію після розіграшів кутових, однак подачу від Ярослава Мартинюка 90-ий номер львів’ян не зміг замкнути з лінії воротарського майданчика.

Висока температура повітря та фізична втома потрохи робили своє: невимушених помилок у передачах ставало з кожною хвилиною більше. Однак атаки, які виникали після цих обрізок, теж могли перерватися пасом в недодачу, або ж і зовсім неточним пасом. Технічний брак, відсоток якого зріс, призвів до того, що й тактичних фолів побільшало.

Квінтесенцією достатньо грубої гри у другій половині гри цілком могло стати вилучення. Близьким до цього був Іван Калюжний: він лише з’явився на полі і вже за кілька хвилин міг його покинути. Але Катерина Монзуль обмежилася жовтою та не змінила свого рішення навіть після тривалого перегляду відеоповторів. Що ж до гольових моментів, то вони теж були. За 15 хвилин до кінця основного часу красивий гол міг забити Ернест: його потужний удар десь з кута штрафного пройшов близько до хрестовини. Якби снаряд влучив у ворота шансів відбити у Назарія Федорівського би не було.

А вже на 80-ій хвилині трапився найкращий момент у «жовто-чорних». З чергового стандарту м’яч відлетів на Олега Синицю, той перевів його далі на Ернеста, а ганець створив справжній хаос у воротарському майданчику. Щоправда, через досить прикрий випадок: нападник не зумів згрупуватися і замість потужного удару головою вийшов відскок від плеча. Саме непередбачувана траєкторія сплутала дії оборонців «Оболоні-Бровар», але м’яч після відскоку від перекладини так і не зайшов у ворота пивоварів.

Через велику щільність при оборонних діях «Оболоні-Бровар», яку схоже влаштовувала нічия, рухівці змушені були вдаватися до ударів з-за меж штрафної. Та це були дії більше від безсилля, ніж осмислена гра. До таких можна віднести і спроба Мар’яна Мисика на 86-ій хвилині.

Фінальної навали як такої у підопічних Івана Федика не вийшло, адже кияни забрали м’яч собі та спробували здобути перемогу, яка для них не менш важлива. «Оболонь-Бровар» набирає 46 очок, «Рух» - 45. Тепер навіть за умови перемоги над «Металургом» у перенесеному матчі жовто-чорні зможуть лише зрівнятися з «Волинню», яка йде третьою. Наступну гру львів’яни проведуть вдома. У суперниках «Гірник-Спорт». Для того, аби залишатися в боротьбі за УПЛ потрібно перемагати.

Тарас Жеребецький, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ