Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Скала» - «Металіст»: молодь не злякалася досвіду

Друголігова стрийська «Скала» та Прем’єр-ліговий харківський «Металіст», готуючись до ігор у своїх чемпіонатах, провели спаринг у Стрию. Для обох команд це був другий товариський матч, відколи гравці приступили до роботи після відпусток.

На закарпатській базі «Камелот» «Металіст» з рахунком 6:0 обіграв аматорський клуб ФК «Мучавево», натомість «Скала» у Бережанах з рахунком 3:4 програла першоліговій тернопільській «Ниві». На рідному «Соколі» «Скала» хоч і програла сильнішому «Металісту» (0:2), проте своєю грою залишила непогане враження. Натомість харківський «Металіст», який нещодавно очолив Олександр Севідов, нічим не здивував, більше того у певні відрізки матчу взагалі розчаровував.

Що цікаво, головний тренер «Скали» Василь Малик у цьому матчі задіяв аж 25 футболістів, а наставник «Металіст» Олександр Севідов – 19. «Скала» у цьому матчі награвала склад і в бою перевіряла найближчий резерв з команди U-19, а «Металіст» у цьому матчі дивився на потенційних новачків – Рудику, Полянського, Путівцева, Зубейка та інших.

Перший тайм пройшов у невисокму темпі і не подарував вболівальникам велику кількість гольових моментів. «Металіст» хоч і більше володів м’ячем, ігровою та територіальною ініціативою, проте не відчувалася велика яма між командою з другої ліги і Прем’єр-ліги.

Гравці «Скали» моментами виглядали дуже і дуже непогано, хлопчиками для биття не були, проте найголовнішою проблемою команди Василя Малика була психологія. Інколи «малиново-зелені» хлопці й самі не вірили, що проти досвідченіших гравців можуть грати настільки впевнено. У непоганій грі «Скали» велику роль зіграло й те, що у другому таймі на поле вийшли 11 інших футболістів, які зуміли протиставити супернику високий темп.

Гол гравця «Металіста» Олексія Полянського "у роздягальню" дав спокійне життя команді Олександра Севідова у другому таймі. Сам тренер «Металіста» у двох таймах часто нервував та вчив своїх підопічних грати в інший футбол. У другому таймі «Металіст» хоч і забив знову (відзначився Богдан Бойчук), проте навряд чи така гра сподобалася тренеру харків'ян Олександру Севідову. В оновленому «Металісті» роботи для Севідова – непочатий край.

«Скала» у цьому матчі мала кілька можливостей для того, аби забити «Металісту», проте в усіх епізодах воротарі харків’ян були на висоті. Неайрельніший шанс відзначитися був в молодого Богдана Іванченка, який, до слова, себе у цій грі проявив найбільше, однак його постріл метрів з 20 з труднощами голкіпер перевів на кутовий.

Незважаючи на поразку з рахунком 0:2, «Скала» з оптимізмом готується до нового сезону у другій лізі. 8 липня «Скала» у Стрию зіграє спаринг із першоліговим ФК «Миколаїв», а 12 липня – у Луцьку проти місцевої «Волині».

Післямова

Олександр Севідов, головний тренер «Металіста»

Результат цього матчу для нас не мав значення. Ми повинні були відробити деякі моменти, які ми відпрацьовуємо на тренуваннях. Не люблю говорити, що хлопці грала на фоні фізичниї навантажень, але це дійсно було так. Хлопцям важко. Вийшов дуже хороший спаринг, на який ми навіть не очікували. «Скала» - хороша команда. Добре, що є такі клуби, які у своєму складі мають своїх вихованців і утримують ще молодші команди.

Микола Кміть, президент «Скали»

У двох наших складів були різні завдання. Основні наші гравці думали де по-своєму, а гравці, що вийшли у другому таймі – по-своєму. Відчувалося, що граємо з командою, яка є вищою за класом, оскільки наші гравці думають три секунди, а гравці «Металіста» - півсекунди. Загалом, гра сподобалася. Думаю, що наша команда, а особливо молодь, росте. «Скала» грала у футбол. Жодних автобусів у захисті ми не ставили, тому є певне задоволення від побаченого на полі. 

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Фото: ФК "Скала"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ