Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Смалійчук дав задню. Як буксує новий президент "Карпат"

Новий президент «Карпат» обіцяв непопулярні та важкі рішення після повернення в клуб. Схоже, що окремі рішення настільки непопулярні та важкі, що навіть сам Олег Смалійчук не з першого разу готовий їх прийняти.

Напередодні матчу Першої ліги між «Чорноморцем» та «Рухом» в Одесі, ведучий програми «Футбольний формат» Андрій Малиновський озвучив нову суму, яку ніби-то Олег Смалійчук готовий заплатити за перемогу над «жовто-чорними». Мова йшла про 1 мільйон гривень. Все йде до того, що неоднозначна слава Олега Смалійчука вже йде поперед нього, та є хорошим інформаційним приводом сама по собі. Доказ тому, що реальні справи та позиція співвласника «Карпат» відрізняються від образу, який йому малюють – відповідь самого президента «Карпат» у своєму інстаграм-аккаунті. Дослівно: «Ні Гріша, ні «Рух» мені не вороги. Більше нічого нікому не пропоную. Крапка». Як і можна було передбачити, дії Олега Смалійчука були першочергово піар-акцією, а не спробую комусь насолити чи звести якісь рахунки. І це відбувалося майже в той час, коли «Карпати» по горло мали своїх проблем і без кількох днів були офіційно виключені з УПЛ.

У всьому світі тролінг суперників через клубні соцмережі – справа звична і навіть похвальна. Медійний аспект давно йде на рівних з результатами на полі. І український футбол теж має долучатися до таких інформаційних воєн. Першопрохідцем виступав «Миколаїв», який завдяки роботі клубної пресслужби ледь не кожним постом у «Твіттері» давав медіа можливість говорити про себе. Та те, як себе подавали «Карпати» на початку цієї історії, дало зрозуміти: в Україні досвіду такої роботи немає. Ось і доводиться вчитися на помилках.

«Зустрітися з Винниками у Першій лізі - безцінно», опубліковане на офіційних сторінках клубу – одна з таких помилок. Той, хто не бачив цього поста вже й не побачить, адже за декілька днів він зник зі сторінки клубу в фейсбуці. І це не єдиний випадок, коли початкові слова зникають, так ніби їх ніколи й не було, або раптово змінюються.

Пам’ятаєте щось про те, що Олег Смалійчук – не олігарх і фінансувати клуб самостійно не буде, адже це шлях в нікуди? І от останнє повідомлення на офіційному сайті зі зверненням до співвласниці, у якому йдеться: «Компанія MENDIL LIMITED (саме викупивши її, Олег Смалійчук став співвласником та президентом «Карпат») готова взяти на себе зобов’язання протягом певного часу погасити усі накопичені борги ФК «Карпати», щоб успішно пройти атестацію на участь команди у наступному сезоні у Першій лізі». Цей випадок, нехай і з позитивної сторони, адже виходить, що президент клубу готовий погасити борги, але характеризує власника MENDIL LIMITED як людину, чиї слова можуть змінюватися з великою швидкістю.

Відповідаючи на запитання Трибуни про потенційне створення нового клубу (Чому люди повинні вболівати саме за ваш клуб, якщо умовні Садовий чи Козловський також створять свої «Карпати»?), Олег Смалійчук зазначив, що новостворені «Карпати» у такому випадку стануть клубом не його власності, а клубом вболівальників. Нехай тема «сосіос» і популярна в Іспанії, звідки до «Карпат» й повернувся новий очільник, однак він має бути добре знайомий з українськими спробами народних клубів, які ще жодного разу не закінчилися чимось хорошим.

Важлива ремарка: Олег Смалійчук не вважає, що новостворений клуб буде чимось окремим від історії «Карпат». Ось як він це подає у коментарі «Трибуні»: ««Карпати» завжди будуть називатися «Карпатами». А щодо юридичного статусу, то чомусь нікого не цікавило, коли з приходом спершу Димінського, а потім Коломойського, він змінювався».

Різкість з якою президент «Карпат» підходить до вирішення справ не грає йому на руку. Спроба розворушити медійне життя клубів в українському футболі завершується відверненням тієї нечисельної групи львівських вболівальників, яким ще цікавий клуб. Настільки відверта спроба стимулювати суперників «Руху» призвела до реакції від КДК Української Асоціації футболу, хоча всі розуміють: стимулювання справа ледь не буденна в українському футболі. Такий шлейф справ з самого початку може призвести до того, що навіть благі наміри не будуть реалізовані через неправильний початок. З Олегом Смалійчуком точно не буде нудно, щоправда, вже дуже швидко може стати сумно: питання існування «Карпат» висить на волосині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ