Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Топ-10 українських футбольних подій на карантині

Український футбол, як і майже весь світовий, взяв вимушену перерву. Та це не означає, що новин геть немає. Пропонуємо вам добірку з десяти найцікавіших «карантинних» новин станом на ранок 30 квітня.

Вибори президента УПЛ знову перенесено

Таке рішення ухвалила Дирекція УПЛ, базуючись на постанові Кабінету міністрів України про продовження карантину.

За результатами обговорення питання щодо виборів президента Української Прем'єр-Ліги Дирекція УПЛ, базуючись на постанові Кабінету міністрів України про продовження карантину до 11 травня, ухвалила рішення перенести вибори очільника Ліги з 27 квітня на 25 травня.

Команди висувають кандидатів на пост президента УПЛ

Попередній термін прийняття заявок завершився, але був продовжений, тому що вибори в черговий раз будуть перенесені через коронавірус. Єдиним кандидатом на пост президента УПЛ був Олександр Шевченко, голова Львівської Асоціації футболу. Ще одним висуненим на пост президента УПЛ став Олег Смалійчук. Його кандидатуру висунули «Карпати».

Рух продемонстрував свою академію

На території бази розмістяться 8 полів. Всі – з освітленням, автополивом і необхідною інфраструктурою. Мінімум два поля – з підігрівом. Манеж з трибунами на 5 тисяч глядачів, гімнастичні і тренажерні зали, зали для єдиноборств, СПА, відновлювальний центр, басейни, а також медична лабораторія. Президент клубу Григорій Козловський зробив акцент на тому, що новий об'єкт буде кращим, ніж бази "Динамо" і "Шахтаря". А об’єкт, за словами президента, мав би бути зданий до кінця 2021 року.

Мільйонні борги «Арени Львів»

«Немає матчів, зарплат, нічим оплачувати електропостачання, теплопостачання. Тому хочу подякувати обленерго за розуміння, тому що борги вже мільйонами вимірюються. Навіть коли на стадіоні нічого не відбувається, все одно є витрати, пов'язані, перш за все, з електропостачанням. Вони наразі чекають. Те ж стосується і тепла, торішніх боргів. Тут виникає загальна проблемна ситуація із функціонуванням цієї споруди. Всі проблеми, в принципі, можна було б вирішити і вийти на нормальне функціонування, але не в цій ситуації з карантином», – розповів директор «Арени Львів» Юрій Майборода у розмові з телеканалами «Футбол».

УЄФА допоможе Україні 

УЄФА виділив 236,5 мільйонів євро допомоги для 55 європейських Асоціацій аби вирішити проблеми COVID-19 у своїх країнах. Зазвичай фінансування програми HatTrick спрямоване на реалізацію конкретних і цільових проектів, однак УЄФА вирішив дозволити кожній Асоціації встановлювати свої власні пріоритети, з огляду на негативний вплив коронавірусу на футбол всіх рівнів.

Президент організації Александер Чеферін розповів, що кожна Асоціація отримає приблизно 4,3 мільйона у євровалюті до кінця нинішнього або на початку наступного сезону. "УЄФА хоче допомогти своїм членам реагувати так, щоб це відповідало їхнім конкретним обставинам", – сказав Чеферін.

Розширення УПЛ під загрозою

Після коронавірусу люди почнуть ходити на стадіони, в найкращому випадку, через рік. Навіть якщо ви оголосите, що все добре з коронавірусом, проблема подолана, люди просто боятимуться. Це буде фактор, який буде змушувати ще тривалий час перебувати поза такими масовими заходами.

Нам потрібно буде скоригувати свої позиції на наступний сезон. Хотіли переходити на 14 клубів. Вважаю, що в нинішній ситуації це повністю провальна ідея. Потрібно, щоб залишилося 12. Дай бог, щоб ще 12 в нормальному стані збереглося. Треба переглянути ситуацію через форс-мажорні обставини. В основному постраждають клуби Першої ліги від цієї ситуації. Оскільки дохідна частина там фактично відсутня", – розповів гендиректор «Шахтаря» Палкін в ефірі Великого футболу.

УПЛ підготувала план відновлення сезону

У нас вже є готовий календар, як ми будемо проводити наш чемпіонат після його відновлення. Як ми вже інформували клуби, що у всіх буде щонайменше два тижні на підготовку до першого матчу відновленого чемпіонату. Всі віримо і сподіваємося, що це буде якомога швидше.

Нам буде потрібно мінімум півтора місяця на проведення турів, що залишилися. З урахуванням Кубка України. Також є деякі тури, які будуть проводитися за схемою "середа-вихідні-середа". Наразі таких спарених турів три", – розповів виконавчий директор УПЛ Євген Дикий.

Україна у топ-20 футбольних експортерів у 2019 році

Рейтинг за кількістю футболістів, які виступали в зарубіжних чемпіонатах, склала CIES Football Observatory. Минулого року за кордоном виступало 250 гравців з українським паспортом. 79,6% українських футболістів грало у найвищих дивізіонах зарубіжних ліг.

Очолила рейтинг Бразилія - 1600 бразильських футболістів виступали за межами батьківщини. До трійки також увійшли Франція (1027) і Аргентина (972).

Скорочення зарплат в українських клубах

Через вимушений простій, пов’язаний з пандемією Covid-19, багато клубів зі всього світу пішли на зменшення зарплат своїм футболістам. Першими в УПЛ це зробили в ФК «Львів». Інформація про зменшення заробітної плати є й від першолігових «Руха» та «Волині» і друголігового «Вереса».

Хто ж другий в УПЛ?

Двадцять третій тур УПЛ поміняв місцями «Зорю» та київське «Динамо». І, хоча УПЛ оптимістично налаштована дограти сезон, не варто відкидати варіант, за яким чемпіонат дограний не буде.

В такому випадку все залежить від рішення в кабінетах: якщо залишать поточну таблицю до Ліги чемпіонів потрапить «Зоря». Якщо вирішать залишити лише першу частину чемпіонату – «Динамо». Окремі гравці та експерти пропонують «срібний» матч.

Тарас Жеребецький, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ