Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Тренерські дебюти та "Рух" на вершині

Роман Санжар та Володимир Мазяр видали абсолютно протилежний результат у дебютних для себе матчах в ролі наставників на чолі львівських команд.

Незмінним залишається тільки успіх «Руху», де Леоднід Кучук схоже задовольниться лише у тому випадку, якщо до кінця чемпіонату жовто-чорні вже не опустяться нижче першої сходинки.

«Карпати» - «Ворскла» 2:1 (0:1)

Голи: Понде 69 (з пен.); Мартінс 80 – Баєнко 41

У минулому сезоні «Ворсклу» добряче полихоманило: після бронзових медалей сезону 2017/18 полтавчани навіть не потрапили у верхню шістку. Тепер вже під керівництвом Віталія Косовського «Ворскла» з усіх сил прагне довести усім, що Полтава – ще й яке футбольне місто. Саме на матч із ними припав тренерський дебют Романа Санжара на посаді головного тренера львівських «Карпат».

У першому таймі гра у господарів поля не йшла. Вже на шостій хвилині лише штанга врятувала «Карпати» після потужного удару від Артема Габелока. Вже в другій половині тайму з кількох метрів м’яч у ворота Романа Підківки не зміг переправити Денис Васін. Мабуть, просто пошкодував свою колишню команду. Але на 41-ій хвилині м’яч таки побував у сітці воріт господарів: захисник Баєнко першим зорієнтувався в штрафній після рикошету від Єгора Назарини та вивів «Ворсклу» вперед.

Львівський вболівальник – вимогливий і це факт. Але чим пояснити поведінку фанатів, які після пропущеного голу почали скандувати «Чижевський»? Якщо ви не згодні з позицією клубу щодо звільнення – о’кей, демонструйте це. Але чому саме після пропущеного голу, ще й настільки випадкового? Чи до того ви сорок хвилин не бачили, що командою керує вже якийсь інший дядько? Для Романа Санжара та футболістів «Карпат» це – ведмежа послуга, яка могла добре похитнути бажання доводити щось на полі.

На щастя, і команда, і новий головний тренер в перерві зробили правильні висновки. Статистика свідчить, що в другому таймі львів’яни більше володіли м’ячем та створили більше моментів, ніж суперник. Проте всього двічі пробили у ствір воріт. І забили два голи. Результативність просто вражає. Спочатку Мартінс заробив пенальті, яке вдало реалізував Крістіан Понде, а згодом і сам забив вдало завершивши розіграш кутового. У зелено-білому дербі перемагають львів’яни та обходять «Ворсклу» в турнірній таблиці. Вже цієї суботи львів’янам на виїзді грати з СК «Дніпро-1». До початку матчу в обох команд по 8 набраних очок та непогані шанси, у випадку перемоги, піднятися у верхню шістку. Ну що, вперед «Карпати», вперед до бою?

«Колос» - ФК «Львів» 1:0 (0:0)

Голи: Костишин 87

З дванадцятої команди Першої ліги у клуб, який в перший рік у Прем’єр-лізі вже оголосив ціллю боротьбу за медалі. Звучить ніби сюжет фільму про якогось геніального тренера в якого ніхто не вірив. Але ж ні – ось вона реальність і ось він – Володимир Мазяр.

«Колос» - команда, яка з першого туру почала демонструвати, що хлопчиками для биття вони не будуть. У цьому матчі повністю український колектив Руслана Костишина залишив без м’яча бразильський «Львів». Виявляється бразильське громадянство – не обов’язкова гарантія вдалої роботи з м’ячем та переваги у контролі гри. Більше, ніж 60% володіння від «Колоса» у першому таймі та лише трохи менший у другому.

Хоча у львів’ян і більше ударів в підсумку, проте усі вони радше для статистики, ніж для досягнення результату. Чи не найкращий свій момент «Львів» втратив на 72-ій хвилині: Браткову не вистачило сантиметрів, щоб замкнути на дальній штанзі простріл та розпечатати ворота Євгенія Волинця. А потім забив, щоправда, «Колос». Денис Костишин спочатку пробив головою після подачі з кутового, а потім ще й перший опинився на добиванні. Переможний гол засвідчив, що Денис в команді зовсім не тому, що його прізвище таке ж як і у головного тренера.

Володимир Мазяр починає з поразки, та вже у наступному турі спробує здобути першу перемогу. У суперниках «Олімпік», який теж встиг змінити тренера. Якщо не здобувати три очки тут, то стане зрозуміло, що рівень львів’ян куди ближчий до аутсайдера з Донецька, ніж до команд першої шістки.

«Черкащина-Академія» - «Рух» 1:6 (0:2)

Голи: Тищенко 77 - Ернест 29; Сідней 42; Климчук 56; Кондраков 72, 74; Русин 78

Вітаємо «Рух» з виходом на перше місце. Зробили вони це дуже ефектно: перемога 6:1 – найбільший розгром туру в Першій лізі. Втім, перемога тут повинна сприйматися як належний факт, а не щось неймовірне.

Команда з Черкащини іде внизу турнірної таблиці. Судячи з хайлайтів матчу рівень гравців там не до порівняння з львів’янами. Або ж просто господарі матчу вийшли не вмотивованими, або ж вмотивованими на поразку, ще й таку.

Як же інакше пояснити факт, що в момент з першим голом навколо Ернеста було четверо гравців «Черкащини», однак ніхто й не думав пресингувати? Другий гол ще більш комічний: після подачі зі штрафного четверо львів’ян опинилися проти одного воротаря і лише після першого удару захисники господарів почали перекривати гравців гостей. І то, двоє чомусь побігли до Ігоря Дуця, інші ж залишилися без опікунів. Ще й швидко повернулися якомога ближче до своїх воріт аби випадково «рухівці» в офсайд не потрапили. Тому гол Сіднея – лише підсумок такого хаосу в штрафній.

У другому таймі несподіванки продовжилися. Черкащани побігли всіма силами відіграватися, тому пас на Климчука вивів його на чужу половину поля, де залишилися лише один захисник та воротар: 0:3. Удар Богдана Бойчука метрів з двадцяти п’яти виявився настільки потужним, що Владислав Марченко не зміг зафіксувати м’яч та Даниїл Кондраков вдало зіграв на добиванні – 0:4. Вже за дві хвилини нападник оформив дубль вдало відкрившись в зону між крайнім та центральним захисником на передачу від Брікнера. Далі був гол престижу від господарів у виконанні Івана Тищенка та фінальна крапка від підопічних Кучука у виконанні Ростислава Русина. Якщо цей рахунок свідчить про рівень майстерності футболістів  команди господарів – мені шкода їхніх уболівальників. Якщо ж справа у нечесній грі – мені шкода український футбол. Щоби не вірити моїм словам безапеляційно можете просто знайти нарізку моментів та голів у інтернеті. Благо тепер є можливість спостерігати за цим.

У наступному турі на львів’ян чекає суперник в рази серйозніший: «Оболонь-Бровар» приїде на «СКІФ» щоб довести невипадковість свого перебування на третій позиції. У суботу вболівальники матимуть змогу вчергове поностальгувати за старою-доброю УПЛ, адже тренерська дуель Кучук-Ковалець ніяк не в’яжеться з Першою лігою. Чекаємо на їхнє повернення в найвищий дивізіон українського футболу.

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Фото: ФК "Рух"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ