Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Три матчі за шість очок: невтішні підсумки туру для львівських команд

Кореспондент Гал-інфо аналізує чергові матчі львівських професійних команд.

Чергові тури у Прем’єр та Першій лігах подарували нам протистояння львівських команд з сусідами по турнірній таблиці: «Карпати» на виїзді вирішували з СК «Дніпро-1» хто ж підніметься у першу шістку, ФК «Львів» намагався залишити «Олімпік» одноосібним аутсайдером, а «Рух» вдома робив усе для того, щоби «Оболонь-Бровар» отримала першу поразку в сезоні.

СК «Дніпро-1» - ФК «Карпати» 2:0 (1:0)

Голи: Супряга 27, 71 (з пен.)

За першою перемогою прийшла й перша поразка Романа Санжара на посту головного тренера львів’ян. Та варто відзначити старання «Карпат» попереду: за кількістю ударів вони майже вдвічі перевершили своїх суперників. Вже на третій хвилині Понде міг відкривати рахунок у матчі, але його удар з-за меж штрафної на себе прийняла стійка. А вже через десять хвилин забили господарі, щоправда, з офсайда. Там і без VAR все було видно і команда арбітрів скасувала взяття воріт справедливо.

Атака, що завершилася точним ударом Супряги, не була б можливою, якби не відскоки м’яча спочатку від Хала до Назаренка, а далі вже від Мартінса до автора голу. Із шансів на взяття воріт від гостей можна відзначити удар Дубінчака у ближню дев’ятку, а от дніпряни мали шанс подвоювати перевагу ще до перерви: той таки Мартінс не влучив як слід по м’ячу, однак удар від Когута вдалось заблокувати Ковтуну. На 41-ій хвилині ледь не зрізав м’яча у власні ворота захисник СК «Дніпро-1» Логінов: після подачі від Мартінса м’яч по дузі опускався за спину Юрчуку, однак пролетів в сантиметрах над перекладиною.

По перерві ситуація на полі дещо змінилася: господарі вже не мали крайньої потреби атакувати, а тому віддали м’яч «Карпатам» та пробували ловити їх на контратаках. Найкраще свідчення тому – статистика щодо володіння м’ячем. Якщо в першому таймі показники були приблизно 60/40 на користь господарів, то в другому таймі статистика дзеркальна – більше володіли вже гості. На 51-ій хвилині чудову нагоду зрівняти рахунок мав Мартінс, але у виході віч-на-віч з голкіпером виконав лише половину завдання: влучив у ствір, однак не пробив повз воротаря – Юрчук врятував свою команду. Якби хтось підказав Понде, що його в штрафній ніхто не опікає, то він би міг спокійно обробити м’яч та пробити у дальній кут. А так – удар головою після прострілу від кута поля просвистів над перекладиною.

Пенальті в ворота «Карпат» прийшло після подачі зі штрафного. Кльоц необачно зіграв, притримавши Супрягу. Сам заробив пенальті – сам і виконав. Молодий форвард господарів підійшов до позначки та реалізував удар, пробивши в лівий від воротаря кут. До кінця гри рахунок уже не змінювався. СК «Дніпро-1» набирає вже 11 очок та підіймається на шосту сходинку, «Карпати» ж тепер дев’яті.

Наступний матч зелено-білі зіграють вдома проти ковалівського «Колоса». В цьому турі підопічні Руслана Костишина відібрали очки в «Олександрії». Впевнитись у тому що ж стало причиною втрати очок команди Шарана (втома після єврокубків чи рівень «Колоса») ви зможете самостійно. Просто завітайте на гру «Карпати» - «Колос» 28 вересня. Початок о 17:00.

ФК «Львів» - ФК «Олімпік» 0:1 (0:0)  

Голи: Політило 80 (з пен.)

Перший домашній матч тренера Мазяра та безкоштовний вхід на стадіон не виявилися достатніми причинами щоби відвідати гру «Львова» та «Олімпіка». Згідно з офіційними даними на матчі були присутні 550 вболівальників. Цікаво було б розпитати тих, хто все-таки  зважився та прийшов на матч, чи підуть вони ще раз. За 90 ігрових хвилин команди спромоглися лише тричі влучити у ствір воріт, тобто в середньому вболівальникам доводилося чекати по півгодини, щоб побачити точний удар. Для порівняння: у іншому матчі цього ж туру «Зоря» - «Маріуполь» точних ударів було десять.

На полі стадіону «Україна» в цей день все вирішувалося ударами з позначки. Наприкінці першого тайму Гончар збив у власному штрафному гравця «Олімпіка» отримав другу жовту та пішов відпочивати швидше, ніж інші. Пробивати пенальті підійшов Матар, зробив декілька зупинок при розбігу, щоб заплутати воротаря, та схоже заплутався сам. Сім метрів та тридцять два сантиметри: попадеш чи ні? От Матар не зміг.

Антигероєм матчу можна вважати Насонова. Захисник на 76-ій хвилині замінив Люльку, а вже за дві хвилини заробив пенальті у власні ворота, яке реалізував Політило. От тільки для чого котитися в підкаті на лінії штрафного майданчика, коли гравець команди суперника стоїть спиною до воріт? Запитання відповідь на яке дати важко, мабуть, і самому Насонову. Вже після гри Мазяр наголосив на тому, що саме індивідуальні помилки окремих гравців коштували всій команді результату в цій грі.

Поступившись «Олімпіку» львів’яни дозволили їм впритул наблизитися до себе: у підопічних Мазяра залишається 6 очок, у команди Вісенте Гомеса – п’ять. У наступному турі їх чекає непростий виїзд в Олександрію. Господарі вже не будуть втомлені єврокубковою грою та захочуть взяти максимум очок, щоби залишатися нагорі турнірної таблиці.

«Рух» - «Оболонь-Бровар» 0:1 (0:1)

Голи: Леандро Да Сілва 15 (автогол)

З якої сторони на цей матч не поглянь – центральний у турі. Тренерське протистояння Кучук-Ковалець, перша та третя команда чемпіонату, «Рух» який не програє вдома вже півроку та гості, які в новому розіграші Першої ліги теж не знають що таке поразка. Ажіотаж довкола матчу спричинився до того, що й на полі гравці були заряджені до межі: про це свідчить ціла злива жовтих карток від головного арбітра Іванова.

 Один з перших небезпечних моментів одразу завершився голом: рикошет у центрі поля, до якого першим встиг півзахисник гостей Гуськов, прохід по флангу та простріл, виніс від Дуця, однак не дуже сильний, підбір у виконанні Мединського, обвідний удар, дотик м’яча від Леандро – м’яч у сітці, 0:1. Сергій Ковалець лише записав щось у своєму блокноті та закликав команду не розслаблятися.

На 27-ій хвилині потужно метрів з тридцяти пробивав Брікнер. Воротар не зміг зафіксувати м’яч, однак першим біля нього опинився захисник «Оболонь-Бровар» та виніс його якнайдальше від власних воріт. На 34-ій та 35-ій хвилині «Рух» отримав ще два моменти при стандартах, однак ударам після подач зі штрафного та кутового зовсім трохи забракло точності.

Господарі поля продовжили осаду воріт киян і в другому таймі. Затиснувши тих на своїй половині, підопічні Леоніда Кучука підбиралися все ближче. Найкращий момент виник на 67-ій хвилині, коли Даниїл Кондраков просто-таки вигриз м’яч у боротьбі з двома гравцями «Оболонь-Бровар» та завдав удару в дальній кут впоратися з яким воротар гостей не міг. Та на допомогу прийшла стійка: м’яч влучив у неї та по-зрадницьки вилетів у поле. До кінця гри розпечатати ворота Федорівського так і не вдалося. Ця поразка стала для «Руха» першою домашньою в цьому сезоні, до того стадіон «Скіф» програшів жовто-чорних ще не бачив. За підсумками туру «Рух» опустився на четверте місце, пропустивши поперед себе «Агробізнес» «Оболонь-Бровар» та «Минай». Щоби повертатися на місця, які дають право підвищитися в класі жовто-чорним необхідно перемагати в наступному турі «Гірник-Спорт» та сподіватися на осічку прямих конкурентів.

Після гри президент клубу Григорій Козловський запевнив, що в цьому році вони зроблять все, щоб вже наступного сезону представляти Львів у найвищому дивізіоні.

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ