Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові звільнені з міліції "перевертні" побили свого викривача

На центральній площі Ринок у Львові серед білого дня був по-звірячому побитий уповноважений представник Державного комітету України у справах ветеранів у Львівській області Олег Сосенко. Лікарі діагностували у постраждалого струс мозку, зафіксували численні травми і синці, - пише газета «Факти».


Як повідомив "Фактам" сам постраждалий, на нього напав колишній майор управління  боротьби з організованою злочинністю (УБОЗ) Олег М., що підтверджують численні свідки та відеозаписи камер зовнішнього спостереження одного з розташованих на площі банків і міськради.

Олег Сосенко, який вже пережив подібний напад (міліція тоді не знайшла "складу злочину"), упевнений: це наслідки його заяв в МВС і СБУ, в яких він кілька років тому повідомляв про злочинну діяльність очолюваних полковником УБОЗу офіцерів міліції, які  займалися квартирними аферами. Щоб заяви не були голослівними, він повідомляв конкретні факти, адреси та прізвища постраждалих. Мова йшла про сотні й тисячі доларів, але головне – була підозра, що до афер так чи інакше був причетний колишній майор Олег М., або його начальство, або родичі, або довірені особи.

"Команда" підробляла печатки та документи за підписом тодішнього начальника львівського УБОЗу Василя Левицького про зняття арешту з деяких квартир; згадувалося про вимагання 16 тисяч доларів у громадянина Ізраїлю, отриманні хабара в п'ять тисяч доларів від викрадачів авто. ...

У місцевій газеті "За вільну Україну" в той час був надрукований великий матеріал про "кидалів" у погонах. Але, відзначало з сумом видання, справі ходу так і не дали. Одразу після цієї публікації "ФАКТИ" попросили прокоментувати ситуацію керівництво управління внутрішньої безпеки міліцейського главку у Львівській області. Редакції повідомили: інформацією володіють і за цими фактами проводиться службове розслідування, тобто "ніхто нікого не прикриває". Наприклад, вже встановлено, що за підробленими документами УБОЗу квартири знімалися з арешту в БТІ.

Як з'ясувалося, сам УБОЗ вже проводив внутрішнє розслідування за цим випадком, однак, всупереч вимогам законодавства, результати його так і не були повідомлені в службу внутрішнього розслідування. Тоді ж "ФАКТАМ" стало відомо, що справою "перевертнів" займалися паралельно і співробітники управління СБУ у Львівській області.

Тодішній начальник главку міліції у Львівській області генерал Михайло Цимбалюк звільнив згаданих майора і полковника УБОЗу, але ті - після переведення генерала в іншу область - оформили собі ... пенсії. Мало того, у "ФАКТІВ" є інформація, що зараз вони намагаються відновитися (!) в МВС нібито як жертви ... політичних опонентів.

Як повідомили "Фактам" начальник центру громадських зв'язків Головного управління МВС у Львівській області Денис Харчук, вже зібрані свідчення свідків і відеозаписи з камер спостереження про напад на Олега Сосенко. Встановлено достовірно особу нападника - колишній майор УБОЗу Олег М. Проте для дачі пояснень він в міліцію не приходить. Тому прийнято рішення про примусовий привід його в райвідділ.

Очікуються результати судмедекспертизи, і якщо завдані постраждалому побої будуть кваліфіковані як середньої тяжкості, то відносно колишнього офіцера порушать кримінальну справу.

 

Сергій Карнаух, "ФАКТИ" (Львів).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ