Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Першій лізі – в лідерах, в УПЛ – серед аутсайдерів

Кореспондент "Гал-інфо" аналізує виступ львівських професійних команд у матчах чергових турів у Прем'єр та Першій лізі.

ʺКарпатиʺ здобули першу перемогу в сезоні над проблемним ʺОлімпікомʺ, ʺРухʺ вдома переміг франківське ʺПрикарпаттяʺ та справою підтвердив небезпідставність амбіцій. Лише ФК ʺЛьвівʺ у цьому турі не набрав очок, але в суперниках був донецький ʺШахтарʺ, який за підсумками чотирьох турів має максимум в турнірній таблиці.

ʺОлімпікʺ - ʺКарпатиʺ 1:3 (0:2)

Голи: Політило 62 (з пен.) – Гуцуляк 26, 65; Ді Франко 42

На початку сезону було зрозуміло: новому складу ʺКарпатʺ потрібен час, щоб зігратися, адже далеко не всі новачки проходили повноцінні збори з командою. Та ось вже четвертий тур, а нові гравці все приходять, і складається враження, що для перевірки їхньої профпридатності залишився один варіант – поставити у склад.  В матчі проти донеччан дебютувало двоє центральних оборонців: Олександр Кучер та Тім Халл.

У першому таймі м’ячем більше володіли номінальні господарі, однак очевидної переваги це їм не дало. Вже на п’ятнадцятій хвилині львів’яни могли виходити вперед, однак удар зі штрафного у ближній кут парирував Герман Пеньков. А переломною в грі стала 25 хвилина: Вербний розрізним пасом знайшов Мартінса, який вривався у штрафну. Зупинити люксембуржця вдалося лише ціною фолу: для Фабіньо картка стала другою, і ʺОлімпікʺ залишився в меншості. Арбітр призначив одинадцятиметровий удар - добре, що в Україні ще не працює система VAR. Адже повтор дає зрозуміти: порушення відбулося до штрафної. Тим не менш: до позначки підійшов Гуцуляк і… не зміг переграти голкіпера з першої спроби. Та на добивання встиг першим і таки відкрив рахунок. Наприкінці тайму Ді Франко подвоїв перевагу після пасу від Понде. У роздягальну команди пішли за рахунку 2:0.

У більшості в другому таймі ʺКарпатиʺ більше володіли м’ячем, але збільшити перевагу не змогли. На гол Політила з пенальті львів’яни відповіли точним ударом Гуцуляка, який оформив дубль. 1:3 – перша перемога ʺКарпатʺ, які набирають 4 очки в турнірній таблиці та піднімаються на дев’яту сходинку. ʺОлімпікʺ з нулем досі останній. В наступному турі львів’яни вдома прийматимуть ʺЗорюʺ. Матч з представником України в єврокубках відбудеться 25 серпня, початок о 17:00. Сподіваємось, що цей матч збере більшу аудиторію, ніж матч з ʺМаріуполемʺ, і вже точно більшу, ніж гра проти донеччан у Києві.

ФК ʺЛьвівʺ - ʺШахтарʺ 0:2 (0:2)

Голи: Дентиньо 31; Марлос 37

ФК ʺЛьвівʺ слідом за ʺКарпатамиʺ був екзаменований обома грандами українського футболу. Єдина відмінність полягає в тому, що з ʺгірникамиʺ муніципали грали вдома. На їхній матч в неділю на ʺАрені Львівʺ зібралося трохи більше, ніж шість тисяч глядачів.

За перший тайм гравці ʺШахтаряʺ завдали шість ударів: один пройшов повз ворота, три парирував Сарнавський, ще два завершилися голом. Відзначилися українець Марлос та бразилець Дентіньо. Чи варто казати, що другий тайм донеччани вже догравали, не витрачаючи зайвих сил? Найцікавішим моментом в другому таймі стало пенальті в ворота львів’ян: з першого разу Алан Патрік зумів переграти Сарнавського, але арбітр був неухильним – перебити. Тепер бразилець може нескінченно дякувати гравцям, що вбігли у штрафну до удару, адже спроба №2 виявилася невдалою, рахунок залишився незмінним.

Окремо, мабуть, варто побажати якомога швидшого відновлення Піхальонку. Молодий українець вийшов на заміну в другому таймі та провів менше п’ятнадцяти хвилин на полі. Без жорстких стиків та грубих фолів футболісти теж можуть отримати серйозні ушкодження.  

Не найкращий старт від підопічних Богдана Блавацького. За чотири тури набрано лише три залікові пункти та, як наслідок цього, передостаннє місце в турнірній таблиці. У понеділок, 26 серпня, вони зустрінуться на виїзді з новачком елітного дивізіону – СК ʺДніпро-1ʺ.  Якщо і в цьому матчі львів’ян спіткає невдача, то для повторення минулорічних результатів доведеться знатно попітніти.

ʺРухʺ - ʺПрикарпаттяʺ 2:1 (2:0)

Голи: Кондраков 23 (з пен.); Заставний 36 – Цюцюра 48

Перша ліга багата на протистояння команд із Західної України. Якщо в найвищому дивізіоні західноукраїнським дербі можна назвати лише матчі ʺКарпатʺ та ФК ʺЛьвівʺ, то в лізі рангом нижче варіантів безліч. ʺРухʺ, ʺМинайʺ, ʺВолиньʺ, ʺАгробізнесʺ, ʺПрикарпаттяʺ.  І кожна з команд цікава по- своєму. В суботу на стадіоні ʺСКІФʺ зустрічалися місцевий ʺРухʺ та івано-франківське ʺПрикарпаттяʺ. Вже з початку сезону стає помітно, що команда Леоніда Кучука робить акцент на контроль м’яча. Конкретно в цьому матчі добре працювали розрізні передачі в зону між центральним та лівим оборонцем гостей. Обидва моменти, що завершилися голом, прийшли саме звідти. Спочатку після передачі в край та прострілу в штрафну ʺРухʺ заробив штрафний. Гравець гостей рукою перегородив м’ячу шлях до воріт. До позначки підійшов Кондраков і в другому турі поспіль реалізував одинадцятиметровий удар. При другому голі в ту ж зону між центральним і крайнім оборонцем ввірвався Заставний, змістився ближче до воріт та пробив повз воротаря – 2:0.  Наприкінці першого тайму франківці залишилися в меншості: другу жовту за небезпечний підкат отримав Барчук.

Вийшовши з роздягальні, ʺПрикарпаттяʺ одразу притиснуло господарів до своїх воріт. Спочатку удар зі штрафного в перекладину та сумбур в штрафній, а вже за хвилину і гол. Подача з флангу була не найкраща, але поганий прийом Сіднея дозволив Цюцюрі відквитати один гол.

ʺРухʺ залишається у верхній частині турнірної таблиці – тепер в їхньому активі вісім очок. В наступних двох турах жовто-чорних чекають зустрічі з найближчими сусідами по турнірній таблиці – ʺАгробізнесомʺ, що йде на п’ятому місці, та шостим ʺМиколаєвомʺ.

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Фото: ФК ʺРухʺ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ