Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Володимир Пришнівський: Робимо все, аби «Скала» вийшла у першу лігу

Стрийська «Скала» набирає обертів у чемпіонаті другої ліги. «Малиново-зелені», зазнавши несправедливої поразки від рівненського «Вереса» у першому турі чемпіонату, після цього провели дев’ять безпрограшних матчів, здобувши при цьому шість перемог. Піднявшись на третє місце в турнірній таблиці, «Скала» претендує уже в цьому сезоні на те, аби підвищитися у класі та вийти у першу лігу. Про це та інше кореспонденту Гал-інфо розповів один з лідерів команди півзахисник Володимир Пришнівський.

Володю, у минулому турі «Скала» розгромила лідера чемпіонату «Колос» з Ковалівки, та ще й на полі суперника. Чи сподівалися на такий результат?

Звісно, на позитивний результат сподівалися, а от те, що виграємо 3:0, мабуть, стало приємною несподіванкою. Якщо відверто, то могли виграти і 6:0 і 7:0. Вважаю, ми проявили командних дух і зіграли як справжня команда. На мою думку, ми тактично переграли суперника, в чому, звісно, заслуга нашого тренера Василя Малика.  Ми обіграли хорошого суперника з хорошими виконавцями. У складі «Колоса» грали навіть футболісти, які не так давно були на виду у Прем’єр-лізі України. Мова йде про Івана Кривошеєнка.

«Скала» більше перемагає і забиває на виїзді, аніж вдома. Чому?

Дійсно, виходить саме так. На виїзді суперники дозволяють грати в інший футбол. Більше граємо від захисту на контратаках, після чого нам вдається ловити суперника і забивати. Усі господарі перед своїми вболівальниками хочуть підсвідомо грати першим номером. Коли ми граємо у Стрию, ситуація не змінюється. Ми також намагаємось грати першим номером і не вдається забивати стільки голів. З цього можна зробити висновок, що грати на виїзді нам легше, але це все дуже і дуже умовно.  

Чи можна сказати, що «Скала» зараз перебуває в хорошій ігровій фізичній формі?

Думаю, що так. Хлопці набрали нормальних кондицій, і, думаю, ми як команда наближаємося до свого піку. Найголовніше те, що в команді хороший мікроклімат.

У суботу «Скалі» протистоятиме херсонський «Кристал». В чому сила цієї команди?

В тому, що чимало гравців є технічних. Особливо півзахисник Сергій Цой. Від нього, мабуть, йтиме найбільше небезпеки. Загалом, матч у Стрию буде непростим для обох команд. Газон стадіону «Сокіл» зараз не в найкращому стані, оскільки на ньому проводять чимало поєдинків. Втім, є у мене сподівання, що гратимемо не на болоті. У цьому матчі нам однозначно потрібно буде проявляти морально-вольові якості. Якщо переможемо, при певному збігу обставин можемо вийти на перше місце в турнірній таблиці. У такому випадку зробимо ще один крок до першої ліги. До слова, ми, футболісти, наш президент Микола Кміть, головний тренер Василь Малик та увесь тренерський штаб та персонал команди робить усе можливе, аби ми підвищилися у класі максимально швидко.  

Як змінилася гра в атаці команди, відколи у «Сталь» перейшов нападник Василь Цюцюра?

Не сказав би, що особливо змінилася. Мабуть, ми стали менш залежними від одного футболіста. Почали діяти більш комбінаційно, більше брати ініціативу на себе, грати через фланги. Цюцюра за «Скалу» забивав чимало, але коли він пішов, бомбардирські якості почали проявляти інші футболісти.  

Через твою вдалу гру на полі в команді тебе все частіше почали називати «машиною»…

Нормально до того ставлюся, інколи навіть приємно (сміється). Знаю, що це придумав наш адміністратор Олександр Войтюк. От і від нього слово «машина» починає набирати все більшої популярності. Навіть футбольні коментатори у своїх ефірах почали так мене називати. 

Як тобі рівень команд в другій лізі у цьому сезоні?

Непоганий. Якщо відверто, то багато команд приблизно рівні між собою. Якщо в цілому проаналізувати ситуацію, то вона більше радує, аніж ні, оскільки прохідних ігор немає. Звісно, є кілька сильніших команд, є кілька слабших, однак це нормально, оскільки таке явище спостерігається у кожному чемпіонаті у кожній лізі.

Розмовляв Богдан Пастернак, Гал-інфо

Фото: Богдан Заяц, ФК "Скала"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ