Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Винниківський «Рух» готується здивувати футбольну Україну

Команда з містечка під Львовом зусиллями відомого бізнесмена Григорія Козловського у цьому сезоні спробує себе в Другій лізі України. Власник клубу здивує футбольну Україну новими гравцями, тренерським штабом і має амбітні плани на майбутнє.
http://plus.lviv.ua/

«Рух» - одна з небагатьох поки що аматорських футбольних команд України, яка неодноразово запрошувала до свого складу зіркових футболістів, чим по-справжньому дивувала усю футбольну Україну. По містах і селах Львівщини не так давно їздили зіркові екс-динамівці Олександр Алієв та Максим Шацьких. Одні вболівальники їхньою грою захоплювалися, інші - не зовсім приємно дивувалися. Такий трансферний хід від мецената винниківського футболу, бізнесмена Григорія Козловського дав величезний рекламний поштовх клубу і значно збільшив відвідуваність на трибунах стадіонів Львівської області. А раніше за найсильнішу аматорську команду області виступали й виступають досі інші відомі футболісти (Юрій Шевчук, Володимир Федорів, Андрій Гурський, Віталій Романюк, Андрій Кікоть, Олег Шептицький), які свого часу пограли у Прем’єр-лізі України. Отож, про існування команди з Винник на футбольній мапі України знають чимало вболівальників, тренерів, футболістів та їхніх агентів.

Готуючись до нового чемпіонату у Прем’єр-лізі області та до старту чемпіонату вже у професійній Другій лізі українського футболу, винниківський «Рух» взяв участь у традиційному турнірі-меморіалі одного з найуспішніших тренерів в історії львівських «Карпат» Ернеста Юста. У чвертьфіналі турніру винниківчани з рахунком 0:2 поступилися львівській «Погоні», поставивши під загрозу майбутнє команди. Григорій Козловський настільки був вражений поразкою, що на якийсь час взагалі відмовлявся спілкуватися про футбол. Ходили чутки, що відомий бізнесмен вирішив назавжди перестати фінансувати команду з Винник. Втім, кореспонденту Гал-інфо вдалося все ж таки розвідати його справжні плани, і виявилося,  що футбольне затишшя Григорія Козловського стало затишшям перед великою футбольною бурею.

«Команда гратиме у Другій лізі, - бере слово уже сам Григорій Козловський. – Засумував за футболом, тому хочу знову здивувати футбольну Україну. Дуже хочемо підсилити свій склад. Ми ще не до кінця розуміємо, наскільки елітною буде обойма наших футболістів. Сьогодні уже маємо підписані контракти з такими гравцями як Станіслав Чучман, Борис та Григорій Баранці. Ці люди, а також Володимир Федорів, стовідсотково будуть у нашій команді. Окрім них, команду повинні підсилити й інші серйозні футболісти. Потенційні новачки нашої команди – Артем Фаворов, Володимир Бідловський, Павло Гордійчук та Артем Мілевський. Усі вищезгадані гравці за винятком Фаворова та Мілевського - вихованці львівського футболу. Хочемо зробити команду, кістяком якої будуть саме вихованці львівського футболу.  

Спілкувався з агентом Мілевського, Артем буде думати над нашою пропозицією. Це аж ніяк не перше квітня і в жодному разі не піар. Хочемо, щоб Артем своїм досвідом допоміг команді виконати поставлене на сезон завдання. Ймовірно, його зірковість і збере більшу кількість вболівальників на трибунах. До червня Артем повинен дати нам відповідь. Звісно, були б раді побачити його в гостях у Винниках.

Цього року ми вирішили відмовитися від участі у чемпіонаті України серед аматорів. Вирішили взяти паузу, під час якої подивитися, на що здатні наші молоді гравці. Хочемо як слід підготуватися до матчів у Другій лізі. Проте, надовго затримуватися там ми не збираємося. У планах – не тільки Перша ліга, а й Прем‘єр-ліга України. На перший сезон у Другій лізі завдання просте – потрапити з «корабля на бал». Ми перестали отримувати задоволення від перемог у чемпіонаті України серед аматорів та в чемпіонаті області.

Команда, яка зараз є Винниках, буде базовою командою тієї, яка гратиме у Другій лізі. Люди, які нам не підійдуть у Другій лізі, продовжуватимуть грати у чемпіонаті області. Очікуємо, що вистрелить наша молодь і серйозно постукає у двері першої команди. Молодь матиме шанс показати себе у чемпіонаті області. Багатьом футболістам потрібен час, щоб вони себе показали. Хтось починає серйозно грати у 18, хтось у 20, а хтось у 25. Через чемпіонат області будемо чекати на тих футболістів, які є нашими вихованцями.

У Винниках тепер буде дві команди: одна професійна, а інша - сформована з молоді, яка потребуватиме певного часу, щоб прогресувати і складати конкуренцію першій команді.

На дві команди у нас буде один тренерський штаб. Думаю, що я ним дуже здивую футбольну Україну. Наразі конкретних прізвищ не називатиму, але повірте, що скоро про усе дізнаєтесь. Нам залишилося лише потиснути один одному руки.

Маю сподівання, що наші вииниківські тренери скоро підтягнуться до того рівня, який я хочу бачити. Також сподіваюся, що участь команди у Другій лізі збільшить кількість вболівальників на трибунах у Винниках. Ми будемо їх дивувати», - сказав Григорій Козловський.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Фото: Винники Plus

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ