Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Як «ділили» львівський футбол?

Прем’єр ліга Львівщини пройде у незвичному форматі.

Карантинні весна та літо відсунули старт футбольного сезону на небачений досі час – на початок серпня. Що й казати, якщо Львівська Асоціація футболу лише нещодавно змогла завершити традиційний зимово-весняний Меморіал одного з найуспішніших тренерів в історії львівських «Карпат» Ернеста Юста, переможцем якого стала об’єднана команда з сіл Демні та Підмонастиря.  

Формат Прем’єр ліги, за якого команди розділені на дві групи, а ім’я чемпіона стане відомим після матчу між першими командами груп – новинка для Львівщини. У 2020 році цьому «посприяла» пандемія, а чи пам’ятаєте як за схожою системою визначався перший чемпіон незалежної України?

Для чого такі порівняння? Пригадайте ім’я першого чемпіона. Такий формат (два кола у групах та плей-оф) диктує не лише турнірну боротьбу через невелику кількість турів, а й команди-несподіванки. Тому відкидати новачків змагань «Кар'єр-Дністер» (Торчиновичі/Старий Самбір), жидачівський «Пульс-Авангард» і давидівський «Корміл» як очевидних аутсайдерів не варто, хоча й зрозуміло, що основна боротьба розгорнеться між іншими клубами.

«Цього року обласний чемпіонат із футболу пройде у скороченому режимі. Для мене важливо, щоби він відбувся. Дякую Львівській обласній державній адміністрації за допомогу у відновленні футбольних змагань у нашому регіоні. Як і торік, у чемпіонаті Прем'єр-ліги Львівщини буде відеозйомка всіх поєдинків і прямі трансляції центральних зустрічей», – наголосив президент Львівської Асоціації футболу Олександр Шевченко (на фото).

З шести команд на наступному етапі боротьбу продовжать лише двоє. Тому надзвичайно цікаво буде спостерігати за підгрупою Б, де зійшлися і віцечемпіон минулого сезону «Миколаїв», і нещодавній переможець Меморіалу Ернеста Юста «Демня-Фенікс», і сильна за складом «Юність» Гійче/Куликів. А от підгрупа А має очевидного фаворита – діючого чемпіона «Юність» з Верхньої та Нижньої Білки. Головним конкурентом повинен стати повністю оновлений «Самбір».

Непередбачуваний фактор у вигляді великого простою може внести свої корективи. І це лише додає інтриги в один з найцікавіших обласних чемпіонатів України. Шкода, що матчі поки що відбуватимуться без глядачів на трибунах. Але чи втілиться ця рекомендація в життя? Чи не залишиться «0» лише у графі «відвідуваність» у рапорті арбітрів? Адже відвідуваність матчів чемпіонату Львівщини подекуди була вищою, ніж на домашніх матчах професійних львівських команд. І залишити вболівальника без щирого, емоційного та запального футболу – важке рішення.

Повний календар матчів ще не відомий, однак стартувати чемпіонат повинен вже цієї неділі. Фінал чемпіонату, у якому ми й дізнаємося ім’я нового чемпіона, відбудеться 24 жовтня. Передуватимуть йому півфінали з двох матчів. Також відбудеться і матч за третє місце.

Підгрупа А:

МФК «Галичина» (Дрогобич)

«Юність» (Верхня/Нижня Білка)

«Корміл» (Давидів)

ДЮШ «Львів»

ЛСК «Погонь» (Львів)

ФСК «Самбір»

Підгрупа Б:

«Гірник» (Новояворівськ)

ФК «Миколаїв»

«Юність» (Гійче/Куликів)

СОК «Пульс-Авангард» (Жидачів)

«Кар'єр-Дністер» (Торчиновичі/Старий Самбір)

СКК «Демня-Фенікс» (Демня/Підмонастир)

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ