Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Золотий" матч сезону. Думка футбольних експертів

У неділю, 10 листопада, на стадіоні СКІФ у Львові відбудеться «золотий» матч обласної футбольної Прем’єр-ліги.

У чемпіонському матчі зійдуться дві команди, які за підсумками двох колів чемпіонату набрали однакову кількість очок – 59. Мова йде про футбольний клуб «Миколаїв» та «Юність» з сіл Нижньої та Верхньої Білок, що у Пустомитівському районі. Початок матчу, який, без сумніву, викличе певний ажіотаж серед вболівальників, запланований на 13:00. Кореспондент Гал-інфо поцікавися думкою футбольних експертів напередодні цього матчу.

Мирон Маркевич, куратор збірних України з футболу

Чесно кажучи, я не сподівався, що цього сезону буде «золотий матч». А він уже буде точно і можна сказати, що у нас цікавий чемпіонат області. Минулого року усе вирішувалося в останньому турі і цього року також. Тому можна з впевненістю і з гордістю сказати, що у нас немає ніяких закулісних ігор. Приємно те, що чемпіонат пройшов у прозорій та чесній боротьбі. Я тільки за це можу порадіти. Щодо ФК «Миколаїв», то ця команда, мабуть, може винити лише саму себе чому не стала чемпіоном в останньому турі. Для чемпіонства, як відомо, їм потрібно було лише перемогти «Фенікс-Стефано» з Підмонастиря. «Золотий матч» - це дуже добре. У цьому матчі визначиться чемпіон і обидві команди усе зможуть один одному довести усе на футбольному полі. З радістю перегляну цей поєдинок. Команди сповідують різні стилі гри і від цього матч буде ще цікавіший.

Костянтин Лемішко, футбольний експерт

ФК «Миколаїв» втратив шанс стати чемпіоном у себе вдома у матчі проти «Фенікс-Стефано» з Підмонастиря. Як на мене, це подарунок для «Юності», оскільки на такий результат, а саме на нічию, розраховували відверто не всі. Особисто для мене фаворитом у цьому матчі буде команди з Нижньої та Верхньої Білки, адже у них буде емоційно-психологічна перевага. Звичайно, матч буде рівним, можливо, і не зовсім видовищним, адже гравці будуть хвилюватися за кожну допущену помилку. Втім, психологічна перевага у цьому матчі буде на стороні гравців «Юності». Дуже б хотілося, щоб цей матч арбітри відсудили рівно, оскільки, для прикладу, у матчі СКК «Демня» - «Миколаїв» вони не призначили очевидний пенальті у ворота ФК «Миколаїв» і, як на мене, цей епізод вплинув на подальший перебіг подій у матчі. До речі, свою помилку визнав і головний арбітр матчу.

Володимир Вільчинський, екс-гравець львівських «Карпат»

Не думав, що ми побачимо «золотий матч» у цьому сезоні. Чесно кажучи, було багато думок, що ФК «Миколаїв» уже не випустить чемпіонство з рук. Станом на сьогодні, «Юність» перебуває у кращому психологічному стані. У команди появився супершанс, і команда зробить усе можливе для того, щоб ним скористатися. Минулого року «Юність» стала чемпіоном області за кілька секунд до завершення матчу з ФК «Мостиська». Цього року Бог також дав шанс «Юності» в останньому турі. Цю команду вважаю фаворитом, оскільки команда з Верхньої Білки більше грає у комбінаційний футбол, аніж ФК «Миколаїв». Щодо останніх, то ця команда має двох високих нападників Ігоря Балуха та Назара Цюпку, які вправно таранять захист суперника. Окрім того, хотів би відзначити стандартні положення в ФК «Миколаїв», які виконував капітан команди Григорій Коваль. Наскільки мені відомо, у нього перебіг жовтих карток і на «золотий» матч він дискваліфікований. Для ФК «Миколаїв» це дуже велика втрата. Футбольний клуб «Миколаїв», мабуть, сам не сподівався, що випустить чемпіонство. Мабуть, уже десь були замовили «солодкий» стіл (сміється).

Цей матч буде цікавіший, аніж більшість матчів професійної Прем’єр-ліги. На цей матч прийде більше людей, аніж, скажімо, на ПФК «Львів», це стовідсотково. Хотів би відзначити регламент, коли при рівній кількості очок команди мають можливість зіграти «золотий» матч. Також наш чемпіонат заслужив компліментів, оскільки ми усім довели, що у нас грають у чесний футбол. Для прикладу, минулого року команда з «Мостиська» також змагалася до останньої секунди гри, хоча цій команді не потрібно було уже нічого. Цього року мужньо зіграла команда «Фенікс-Стефано». До таких команд, звичайно, буде повага.

Володимир Підкіпняк, головний тренер СКК «Демня»

«Золотий» матч – це завершення сезону. Обидві команди уже «наїлися» футболу і центральний матч усього чемпіонату припав на завершення сезону. Фаворита у цьому матчі я б не виділив. На мою думку, дві команди мають різні стилі гри. Зрозуміло, що долю чемпіонства вирішить один матч і також те, хто в якому стані підійде до того матчу. Мова йде про психологічний та фізичний стан обох команд. Також своє значення матимуть і дискваліфікації гравців, і наскільки мені відомо, такий гравець є у ФК «Миколаїв». Мова йде про капітана команди Григорія Коваля. Потрібно враховувати усі аспекти, оскільки у футболі немає дрібниць. Усі маленькі запчастини в тих механізмах відіграють велику роль. Ще раз хотів би сказати, що явного фаворита тут не буде. Буде великий ажіотаж навколо матчу і поєдинок буде цікавий. Сподіваємось також, що посприяє і погода. Мабуть, кожна з команд буде з обережністю розпочинати цей поєдинок, адже кожна помилка може мати велике значення. Права на неї у цьому матчі не матиме ніхто.

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ