Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

10 років тому Андрій Котельник став чемпіоном світу з боксу

Сьогодні, 22 березня, минає рівно 10 років з того часу коли львівський боксер-професіонал Андрій Котельник став чемпіоном світу. 22 березня 2008 року в англійському Кардіффі Андрій нокаутував британця Гевіна Різа і став чемпіоном світу у першій напівсередній вазі за однією з найпрестижніших версій WBA. Рівно 10 років тому Андрій Котельник став четвертим українцем, який гордо носив звання чемпіона світу серед професіоналів.

Довідково

Андрій Котельник – найуспішніший боксер-професіонал західної України. Своєю важкою працею на тренуваннях Андрій досягнув у спорті вагомих результатів, після чого став кумиром багатьох вболівальників. Значного успіху у свої спортивній кар’єрі Андрій досягнув на сіднейській Олімпіаді (2000 рік), коли після важкої травми зумів вийти на пік спортивної форми та виборов срібну медаль. З Австралії Андрій прилетів уже багатим та відомим. Його спортивні досягнення відзначили на всеукраїнському рівні. Перейшовши у професійний бокс, Андрій з кожним поєдинком все ближче і ближче наближався до своєї мрії – стати чемпіоном світу. Вона здійснилася 22 березня 2008 року, коли Котельник нокаутом в Уельсі переміг британця Гевіна Різа. Кілька разів Андрій успішно захищав свій титул. Що цікаво, один зі своїх захистів Котельник організував у рідному Львові, де переміг японця Норіо Кімуру.

Будучи чемпіоном світу, Котельник співпрацював з всесвітньо відомим промоутером Доном Кінгом, якого зумів привезти до Львова, чим викликав величезний ажіотаж в місті. Прощальний бій Котельник також провів у рідному Львові, де за очками переміг грузина Олександра Бенідзе. Професійну кар’єру боксер завершив у жовтні 2014 року.

Андрій Котельник – президент та один з засновників Блогодійного фонду Андрія Котельника, основна мета якого – допомога юним перспективним спортсменам, а також малозабезпеченим громадянам України. Щорічно фонд проводить престижний всеукраїнський юнацький турнір з боксу на призи Андрія Котельника. Окрім змагань з боксу, фонд Котельника організує й змагання серед дітей з футзалу.

Також за ініціативи Котельника в Україні відкрито першу школу юного боксера «АК Boх Promotion», де є усі найсучасніші умови для підготовки спортсменів. Андрій Котельник також є співзасновником промоутерської компанії АК1, яка організувала у Львові історичний перший захист чемпіонського титулу. Також Андрій Котельник у своїй колекції має уже усі ордени «За заслуги» усіх ступенів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ