Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

$1,2 млн та елітний автопарк: ДБР заявило про викриття працівників Голосіївського РТЦК

Начальник Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки вимагав у підприємця хабар за відстрочку від призову на військову службу. Його вже затримали та невдовзі оберуть запобіжний захід.

Про це повідомляє ДБР.

Комерсант наразі вперше здобуває вищу освіту на денній формі навчання в одному з навчальних закладів Прикарпаття, тож має законне право отримати відстрочку від призову.

Однак військком попередив чоловіка, який займається агробізнесом, що оформить йому довідку про відстрочку лише за хабар – талони на одну тисячу літрів дизельного пального. Вартість палива складає приблизно 1,5 тис. доларів США.

Правоохоронці затримала посадовця 21 жовтня після отримання талонів на пальне. В його авто було виявлено та вилучено крім талонів ще 13 тис. доларів США та 73 тис. грн готівкою.

У службовому кабінеті виявили паливні картки на понад одну тисячу літрів дизеля та бензину.

Військкому вже повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Якщо його вину доведуть, то йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Примітка: згідно зі статтею 62 Конституції України особа вважається невинуватою в скоєнні злочину і не може бути кримінально покарана, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ