Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

49 населених пунктів Львівщини залишаються повністю знеструмленими

Працівникам ПрАТ "Львівобленерго" вдалось відновити електропостачання значної частини населених пунктів, знеструмлених негодою. Проте стихія призводила до нових відключень. Про це повідомили у прес-службі "Львівобленерго".

Сьогодні, 11 лютого, станом на 10:00 год. знеструмлені 15 ліній електропередачі 6-10 кВ повністю та 27 частково, 49 населених пунктів повністю та 43 частково у Дрогобицькому, Городоцькому, Жидачівському, Жовківському, Пустомитівському, Самбірському, Старосамбірському, Сколівському, Стрийському та Яворівському районах.

Відновлюють електрозабезпечення 51 аварійна бригада "Львівобленерго" у складі 178 працівників, задіяли 58 одиниць техніки.

Енергетики також усувають пошкодження у низьковольтних електромережах 0,4 кВ безпосередньо у населених пунктах різних районів.

У зв’язку з негодою нагадуємо правила безпеки:

1. Не наближайтесь до місця обриву проводу лінії електропередачі на відстань менше восьми метрів — це смертельно небезпечно.   

2. Організуйте охорону місця обриву проводу, щоб туди ніхто не потрапив, до приїзду оперативно-виїзної бригади ПрАТ "Львівобленерго".

Важливо: якщо з тих чи інших причин людина опинилась ближче, ніж на 8 метрів до обірваного проводу, необхідно відходити на безпечну відстань «гусячим кроком» — зведіть ступні ніг разом, не відривайте їх одна від одної і від землі та пересувайтеся дрібними ковзаючими кроками.

3. Терміново зателефонуйте на номер 0-800-30-15-68 і повідомте про ситуацію. Телефон працює цілодобово, дзвінки безкоштовні.

Окрім цього, повідомлення про пошкодження електромереж можна залишити:

•    на сторінці у Facebook "Гаряча лінія "Львівобленерго":

•    на сайті "Львівобленерго" у розділі "Чому немає світла"
Нагадуємо: при падінні дерев або гілок, травмуванні людей слід негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101, 112 або 103.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, на Львівщині пошкоджено дах у 89 будівлях і повалено 13 дерев.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ