Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

50 євро хабара, щоб незаконно вивизте дитину за межі України

Аби перетнути кордон з донькою без згоди батька жінка запропонувала прикордонникам хабара. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі Мостиського прикордонного загону.

Вчора, під час оформлення на виїзд з України в пункті пропуску «Краківець», що на кордоні з Польщею, подорожні спробували підкупити прикордонників. В автівці до Польщі прямували дві жінки, мешканки Тернопільської області, 1983 та 1963 років народження, з 9-річною дитиною.

В ході прикордонного контролю з’ясувалось, що мати дівчинки не має нотаріально завіреної заяви від батька про дозвіл на вивіз доньки за кордон, відтак прикордонники відмовили у пропуску дитини. Жінка з таким рішенням не погодилась і спробувала підкупити правоохоронця, запропонувавши 50 євро неправомірної винагороди.

Прикордонники на неправомірні дії жінки зреагували відповідно до закону та почали документування правопорушення. Бабуся дівчинки вирішила також «перевірити» прикордонників і спробувала «вручити» посадовцю ще своїх 50 євро, аби владнати справу.

Відтак, окрім рішення про відмову пропуску дитини через кордон, через свою самовпевненість у безкарності, подорожнім довелось ще спілкуватись з представниками Нацполіції України.

Всього з початку цього року прикордонники Мостиського загону, через незадовільну підготовку батьків до поїздок за кордон, відмовили у пропуску 386 дітей.

Детально з вимогами законодавства України щодо виїзду за кордон з дітьми можна ознайомитись на відомчому сайті Держприкордонслужби України за посиланням: 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ