Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

5 дивовижних фактів про краватку-метелик

Актуальні чоловічі аксесуари здатні підкреслювати найпривабливіші риси людини – відчуття стилю, мужність, міцний характер. 

Одним з найяскравіших елементів сьогодення вважають краватки у всіх їхніх різновидах: класичні моделі підкреслюють у власнику ділові риси, а екзотичний метелик – креативність, легкість і витонченість.

З чого почалась історія незвичайної краватки

Тренд на краватки-метелики подарували суспільству в XVII сторіччі хорватські воїни. Стильним вузликом вони затискали кінці коміра сорочки. Такий лук сприймався як щось дуже свіже і оригінальне, тож не дивно, що аксесуар миттєво став популярним. Швидше інших цю ідею перехопили представники еліти Франції, і з тих часів попит на цей аксесуар вже не згасав.

Проте називати його саме метеликом почали не відразу. Першою назвою цього елементу одягу була “шийна хустка”. Елегантний вузлик на шиї ставав дедалі більш трендовим та бажаним серед поціновувачів краси і моди.

Багатьох фанатів естетики XXI сторіччя цей аксесуар приваблює своєю універсальністю. В залежності від фасону, типу текстилю чи кольору, він може стати частиною лаконічного ділового стилю, або доповнити сучасний сміливий і дещо грайливий образ.

Варіації сучасних метеликів

Протягом всієї історії існування цього аксесуару, він переживав кілька сплесків популярності, які притаманні циклічній моді, і зараз метелики знову на піку трендів. 

Сьогодні краватка-метелик – це актуальний, хоч і досить рідкісний елемент стилю, тому його зазвичай одягають з більш сміливими образами.

До речі, в наші дні можливість носити пікантні метелики є не тільки у чоловіків, дедалі частіше цей аксесуар можна побачити і на тендітних жінках.

Обираючи краватку-метелика, зверніть увагу на матеріал її виготовлення, адже сьогодні можна придбати модель з урахуванням сезону. Для теплих днів доречні метелики з легкого шовку, а в прохолодну погоду краще пасують варіації з більш щільних тканин. 

Але варто пам’ятати: колір такої краватки має на кілька тонів відрізнятись від відтінку основного одягу. Тоді він стане відмінним супутником для людини з вишуканим смаком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ