Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

5-та книга Лесі Кічури вийшла шрифтом Брайля у Львові

Казкарка розповіла, що роботу над книгою розпочали лише всередині грудня і ось уже в січні вона полетить до своїх читачів!

«Сьогодні вийшла моя 5-та книга шрифтом Брайля!!! Вже 5-та книга для діток з вадами зору. Неймовірна Оксана Потимко та Катерина Івашутіна та решта членів команди створити справжнє диво – видали у світ мою крайню збірку казок «Час різдвяного дива». Ми так поспішали зробити це взимку!», - про це авторка повідомила на своїй сторінці у соцмережах.

Світлини – Ресурсний центр НУ «Львівська Політехніка»

Казкову збірку для діток безкоштовно отримають дві онлайн-бібліотеки, які обслуговують незрячих, адресно незрячі дітки з усіх регіонів України (Хмельницький, Луцьк, Краматорськ, Кропивницький та ін.), спеціальні школи для дітей з вадами зору (Харків, Кам'янець-Подільський, Одеса, Київ, Львів, Світловодськ, Клевань, Мукачево, Самгородок, Черкаси та ін.)

Цей книжковий проєкт вдалося зреалізувати завдяки підтримці компанії Cargill, котра вже не вперше стає меценатом видавничих задумів у Ресурсному центрі НУ «Львівська Політехніка».

Малюнки для діток з вадами зору до цієї збірки спеціально малювала відома українська художниця Олена Завітайло, котра працювала й над книгою казок для звичайних читачів. Для художниці досвід підготовки адаптованих ілюстрацій видався дуже цікавим. Тож радіє, що відтепер має в своєму творчому доробку збірку казок для особливих діток.

Світлини – Ресурсний центр НУ «Львівська Політехніка»

Лише у грудні наша редакція готували святковий матеріал з Лесею Кічурою та запитувала про її ставлення до Різдва та Нового року і саме тоді ми довідалися, що вона справді вірить у дива. Що ж, ймовірно, так воно і є. Бо нові, гарні події довкола її соціально-книжкового проєкту «Добрі мамині казки» (заснований казкаркою 2017 р. – прим. авт.) почали відбуватися уже з початку року. До того ж авторка не втаємничує того, що до кінця зими матиме ще дві неймовірні звістки для своїх читачів. Лише вичікує, коли отримає фотодокази для нових повідомлень у соцмережах.

А поміж тим, казкарка не втомлюється дивувати діток у школах львівської області і радо відгукується на всі запрошення, які отримує звідусіль. Крайній запис на її сторінці про читацькі зустрічі приміром розповідає про авторську зустріч-читання у Звенигороді, місті, яке сягнуло своєю історією ще династії Рюриковичі та вщент було спалене монголо-татарами 1241 року. Сьогодні ж це невеличке село, розташоване всього за 20 км від Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ