Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: 64 роки тому Крим приєднався до України
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

64 роки тому Крим приєднався до України

64 роки тому, 19 лютого 1954 року, відбулося приєднання Криму до України. На підставі указу Президії Верховної Ради СРСР Кримську область РРФСР передано до складу УРСР.

Передача Криму до складу УРСР була зумовлена тим, що російська сторона не могла забезпечувати життєдіяльність півострова без материкової України.

На той час на півострові була дуже складна економічна ситуація через повоєнну розруху. Окрім того, в Криму був суттєвий брак робочої сили. Радянська влада депортувала корінний народ півострова – кримських татар. Саме вони вміли та знали як обробляти кримську землю. Натомість переселенці із Росії довели, що неспроможні господарювати і працювати у цій степовій зоні.

Саме з території України Крим отримував усе необхідне для життя у тому числі воду та електроенергію.

Додамо, що у складі незалежної України Крим був у статусі автономної республіки.

У 2014 році Росія анексувала півострів скориставшись із нестабільної політичної та економічної ситуації в Україні. Через анексію Криму світова спільнота запровадила санкції проти російського капіталу.

Додамо, що цього ж дня у 1784 році російська цариця Катерина II видала указ «Про адміністративний устрій Таврійської області», згідно з яким, у її складі було утворено 7 повітів: Сімферопольський, Левкопольський, Євпаторійський, Перекопський, Дніпровський, Мелітопольський та Фанагорійський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ