Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Абрамович оскаржує санкції ЄС проти нього

Російський мільярдер Роман Абрамович у середу оскаржить санкції Європейського Союзу, накладені на нього після війни в Україні, стверджуючи, що обмеження були введені просто тому, що він відомий росіянин.
Роман Абрамович (Фото: Clive Mason / Getty Images)

Про це повідомляє агенція Reuters з посиланням на власне джерело.

У березні 2022 року ЄС описав Абрамовича як «олігарха, який має тісні зв’язки з Володимиром Путіним», включаючи «привілейований доступ» до глави Кремля, зв’язки, які, за словами ЄС, допомогли йому зберегти свої активи.

Абрамович подав оскарження санкцій ЄС 25 травня 2022 року, і в четвер Генеральний суд Європейського Союзу розгляне оскарження.

Його адвокати будуть стверджувати, що санкції ЄС є безпідставними і були введені виключно через те, що він є відомим російським бізнесменом, зазначило анонімне джерело агенції.

«На нього не наклали санкції через докази, що стосуються критеріїв: на нього наклали санкції просто тому, що з політичного погляду найвідоміший російський бізнесмен мав бути, навіть якщо це явна помилка», — сказало джерело.

Абрамович, який також має ізраїльське громадянство, був одним із найвпливовіших бізнесменів, які заробили неймовірні статки після розпаду Радянського Союзу в 1991 році. Forbes оцінив його статки в 9,2 мільярда доларів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ